Barcelona Cultura

A partir del 5 de maig el Centre d'Artesania Catalunya acull l’exposició “Plats del Dia"

Material de premsa

De la mà del Museu del Disseny de Barcelona i lligada a l’exposició «Tapas» que es pot veure al mateix museu fins al 21 de maig, arriba la proposta «Plats del dia. Ceràmica contemporània i d’autor», (Centre d'Artesania Catalunya, C/ Banys Nous, 11). L'exposició recull una selecció de peces de ceràmica que formen part de l'increment de la col·lecció del Museu del Disseny i es podrà veure entre el 5 i el 28 de maig.

A la mostra conflueixen ceràmica, disseny i gastronomia per oferir-nos resultats creatius i alhora útils. Aquest maridatge que es gesta als principals restaurants del país està arribant, a poc a poc, a totes les taules que volen dotar amb un punt de distinció els seus plats.

El treball conjunt entre dissenyadors i xefs és una nova via que en els darrers anys s’està obrint a sectors com el de la ceràmica, que ara gaudeix d’un moment d’efervescència creativa en mans de nous ceramistes, professionals que s’han hagut de renovar i adaptar als requeriments creatius d’un sector molt exigent que demana innovació, creativitat, qualitat i versatilitat. Un repte per a una nova generació de professionals que marquen les tendències del segle xxi.

«Plats del dia» és una petita mostra del que en aquests moments s’està produint als tallers d’alguns ceramistes del nostre país. Xefs com Albert Adrià, Jordi Vilà, Jordi Cruz, Nandu Jubany i Quique Dacosta han anat a buscar aquests creadors per personalitzar la seva vaixella i donar un toc de distinció i singularitat a les seves taules, per posar-les en consonància amb la seva creativitat en el menjar.

L'exposició al Centre d'Artesania de Catalunya es complementa amb una taula rodona que es farà al Museu del Disseny el 16 de maig a les 18.30h que comptarà amb Juli Capella, comissari de l’exposició «TAPAS»; Rosa Cortiella, ceramista i Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny.

Hi participen: Eulalia Oliver i Glòria Ferrer, Olivier Grau, Rosa Cortiella, 40plumas, David Rosell i Anna Ballesté, Paula Ojea, Yukiko Murata, Ivet Bazaco, Penélope Vallejo, Juan Carlos Iñesta, Cerámica SUVE, Frosum, Carme Balada, Katsue Kusumi, Eulàlia Naveira i Pepa Reverter.

Col·laboren també: Máster de Cerámica, Universidad del País Vasco; Grau universitari en Arts i Disseny i el Postgrau en Arts del Foc de l’ Escola Massana.

Lloc: Centre d'Artesania Catalunya, C/ Banys Nous, 11

Preu: Entrada gratuïta

Inauguració: 4 de maig a les 19.30h

Ajuntament de Barcelona