Barcelona Cultura

Programació setembre a desembre de 2017 Museu del Disseny

Material de premsa

L'últim trimestre de l'any 2017 el Museu del Disseny programa com a activitats centrals:

Últims dies per veure “David Bowie is”: Fins el 25 de setembre. Sala A Museu del Disseny de Barcelona

Dissenyem en Família- JORNADA DE PRESENTACIÓ DE LES ACTIVITATS FAMILIARS DEL CURS 2017-2018- Dissabte, 7 d’octubre de 2017. Diversos espais

2es Jornades Disseny per Viure “El disseny com a transmissor del coneixement” -26 i 27 de novembre de 2017. Auditori del Museu del Disseny

Exposició Adolf Loos –Espais privats -Del 14 de desembre de 2017 al 25 de febrer de 2018- Sala A Museu del Disseny

 

“David Bowie is”

Fins el 25 de setembre es pot veure al Museu del Disseny l’exposició David Bowie Is. L'exposició reuneix més de 300 objectes, que inclouen fotografies, caràtules de discos, lletres manuscrites, vestuari original, dissenys d'escenaris i material inèdit dels concerts de l'artista durant les cinc dècades passades, facilitat pel David Bowie Archive. David Bowie is constitueix una mirada profunda a la manera com la música i l'individualisme radical de David Bowie han inspirat altres artistes per desafiar les convencions i buscar la llibertat d'expressió.

Fins el 25 de setembre al Museu del Disseny a l’aparador de la Biblioteca El Clot-Josep Benet també podeu veure “David Bowie vist per” una mostra de fotografia comissariada pel fotògraf  Francesc Fàbregas com a homenatge a la figura de David Bowie a través d’un recull d’imatges dels seus concerts fetes per reconeguts reporters gràfics catalans.

Enllaç a imatges i notes de premsa

2es Jornades Disseny per Viure “El disseny com a transmissor del coneixement”

Els dies 26 i 27 d'octubre el Museu del Disseny organitza les Jornades Disseny per Viure comissariades per Òscar Guayabero. Aquesta segona edició se centra en l'educació i el paper del disseny al servei del coneixement.

Durant dos dies es donaran a conèixer i es debatran diferents projectes, conceptes, estratègies i dispositius tant locals com internacionals que milloren les experiències educatives. Comptarem amb les conferències de Rosan Bosch, dissenyadora holandesa especialitzada en espais educatius i David Casacuberta i Rosa Llop que parlaran de les TIC a l’educació. Veurem també experiències locals com l'escola dels Encants, Hack the School de la Fundació Jaume Bofill, una taula rodona sobre els Museus com a espais educatius, o un taller d'Apps i educació, entre altres activitats. Entrada gratuïta amb aforament limitat

Exposició Adolf Loos Espais privats

Del 14 de desembre de 2017 al 25 de febrer de 2018

L'exposició Adolf Loos. Espais privats mostrarà per primera vegada a Espanya una extensa mostra del treball d'aquesta figura de l'arquitectura vienesa, pioner del debat entre espais de vida pública i de vida privada. La mostra posa en escena la revolució estètica de Loos (1870-1933) que en la Viena de 1900 es va revelar contra la Secessió vienesa, proposant una economia en la construcció arquitectònica i el disseny.

Adolf Loos (Brno, Moràvia, 1870-Viena, 1933) Va destacar  pel seu cosmopolitisme que el va fer un dandy, un moralista de l'arquitectura i un crític observador de les noves formes de cultura i de conducta quotidiana, basada sobretot en el vestir, el menjar i l'habitar. Pioner del moviment modern en arquitectura s'avançà als principis que desenvoluparen arquitectes com Walter Gropius, Mies van der Rohe o Le Corbusier.

La proposta, comissariada per Pilar Parcerisas viatjarà al context literari, arquitectònic i filosòfic de la Viena de principis de segle XX i mostrarà projectes i un centenar dels objectes més significatius del mobiliari usat a les cases i apartaments de Loos, és en aquests espais interiors de les cases privades en els quals trobem a l'Adolf Loos més revolucionari.

L'exposició és una coproducció del Museu del Disseny de Barcelona i de l'Obra Social “la Caixa”. Les obres procedeixen de la Col·lecció Hummel de Viena, de l’Albertina Museum de Viena, de l’Architekturemuseum.Techbnische Universität de Munich, de l’ Historisches Museum der Stadt de Viena, i d'una col·lecció particular del Regne Unit.

Imatges per descàrrega

Dissenyem en Família:JORNADA DE PRESENTACIÓ DE LES ACTIVITATS FAMILIARS DEL CURS 2017-2018

Dissabte, 7 d’octubre de 2017

Jornada Familiar i lúdica adreçada a famílies amb nens i nenes fins a 12 anys que es farà d’11h a 18 h del dissabte 7 d’octubre de 2017 on es donarà a conèixer l’oferta dels tallers familiars pel curs 2017 – 2018.

Durant la jornada es  podrà gaudir d’un espectacle amb titelles hologràfiques amb L’oníric món de dins de la companyia HOLOQUÉ,  participar del KAPLA un joc de construcció a partir de petites peces de pi i descobrir el joc de memòria d’objectes del Museu del Disseny que expliquen històries.
Al llarg del dia també es podrà participar en algun dels tallers que hem preparat pel curs 2017 -2018.

Descarregueu imatges per a premsa

 

 

Ajuntament de Barcelona