Barcelona Cultura

Propostes de solucions pels problemes de mobilitat al Congo

Propostes de solucions pels problemes de mobilitat al Congo. Estudiants de l'IED Barcelona Escola Superior de Disseny en col·laboració amb Metges Sense Fronteres.

Projecte  Chukudu 2.0: La població de les zones més rurals de país té moltes dificultats per accedir als centres sanitaris en situacions d’emergència a causa del mal estat dels camins i carreteres. Davant d’aquesta problemàtica, els desafiament per als estudiants ha estat dissenyar productes per millorar el transport dels habitants i que es puguin fabricar amb materials autòctons.

També es presentarà el disseny d’un sistema d’il·luminació per a les latrines de l’hospital de MSF a Numbi. MSF es troba també amb la problemàtica de l'ús de latrines a les seves intal·lacions mèdiques. Des de problemes de la percepció de la latrina, fins al lloc on s'han d'ubicar, i sobretot, la manera com cal utilitzar-les per al control d'infeccions.

Les propostes havien d'incloure plans per a la seva producció idealment al país de destinació i amb les tecnologies existents.

Curro Claret, Tutor del projecte final de, Títol superior en Disseny de producte. Área Design. IED Barcelona Escola Superior de Disseny; Agustí López Aubeso, Technical Referent Vehicles & Energy- Metges sense Fronteres; Chukudu 2.0.-Alessandro Asnaghi. Titulat Superior en Disseny de producte IED Barcelona; Kit de luz portátil- Blanca Rosas, Titulada Superior en Disseny de producte IED Barcelona

Ajuntament de Barcelona