Barcelona Cultura

Taller: Paper - Llibre d'artista. Ximena Pérez Grobet

Taller de llibre d’artista amb Ximena Pérez Grobet

L'objectiu del taller és analitzar el llibre d'artista com a espai d'expressió, i per a això dos o tres objectes del Museu del Disseny  ens serviran com a punt de partida per fer una anàlisi d'aspectes com la forma o el color i a partir d'aquí generar un tipus d'espai específic que compleixi amb l'objectiu primordial del llibre: la seva lectura. El material principal que utilitzarem serà el paper com a suport del llibre, examinarem els seus usos i explotarem les seves possibilitats quant a manipulació i forma.
En la primera part del taller s'examinarà una selecció de llibres del Centre de Documentació del Museu del Disseny relacionats amb les arts decoratives, la moda, la tipografia com a exemples de diferents èpoques i observarem els diversos components que conformen el llibre i en els quals volem aprofundir per poder apreciar el llibre com un espai d'expressió. Es parlarà sobre els materials, els formats, el disseny, les tècniques d'impressió, l'enquadernació i tot el que defineix  un llibre com a objecte, així com la relació que es dóna entre aquests aspectes, i,  per tant, sobre el resultat estètic i perceptiu del llibre.
A la segona part del taller s'analitzaran els factors que determinen la lectura del llibre més enllà de les seves formes i materials i com a partir d'aquí les possibilitats del llibre com a espai d'expressió van més enllà de qualsevol frontera.
En l'última part del taller farem un exercici col·lectiu a partir d'alguns materials i un espai determinat de lectura.

Ximena Pérez Grobet, artista gràfica mexicana, resident a Barcelona, que fa anys que treballa en el món del llibre des de la vessant més creativa i ha participat en nombroses exposicions. Dissenya i elabora llibres d'artista per al seu propi segell editorial NowhereMan Press, així com encàrrecs per a artistes o editorials en diferents països.

Compra l'entrada

Torna a la Jornada

Ajuntament de Barcelona