Barcelona Cultura

Workshop “Disseny per a l’aprofitament de aliments”

Sabíeu que tirem 1/3 part dels aliments que produïm? I que tan sols amb la meitat del menjar que llancem podríem alimentar aquell sector de la població que passa més gana? Conscients de la greu problemàtica que aquest model planteja, el FAD (Foment de les Arts i del Disseny)  conjuntament amb el Museu del Disseny de Barcelona, i en el marc de l’exposició TAPAS que es pot veure aquests dies al Museu del Disseny, ha plantejat el repte a estudiants de disseny de generar solucions per evitar el malbaratament d’aliments.

Els 15 equips escollits per participar en l’activitat estan formats per 29 alumnes de vàries disciplines i diferents escoles de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya .

Són els següents:

  • Andrea Pizarro. Escola Massana, Centre d’Art i Disseny
  • Alexia Valverde, Andrea Ruiz i Paula Sánchez. Elisava Escola universitària de disseny i enginyeria.
  • Beatriz Torralba i Xavier Fernández, Universitat de Barcelona
  • Claudia Sole. IED, Istituto Europeo di Design
  • Iris Gómez, Alba Sánchez i Otto Lucero. Pau Gargallo, Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques
  • Josep Agüero i Jordi Colmenero. Pau Gargallo, Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques
  • Judit Morreres i Mireia Lloveras. Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria
  • Julia Paroda. Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria
  • Lea Blanchard i Rubén de Rodrigo. IED, Istituto Europeo di Design
  • Mónica Cárdenas i Gabriela Pinto. Seeway, Escola Superior de disseny, Animació, Comunicació Digital i Fotografia.
  • Pablo Bondia i Antonio Sánchez. Seeway, Escola Superior de disseny, Animació, Comunicació Digital i Fotografia.
  • Ramón Lechado, Laura Lloret i Mireia Navarro. Pau Gargallo, Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques
  • Sebastián Reyes, Pau Homs i Francesc Planella. Seeway, Escola Superior de disseny, Animació, Comunicació Digital i Fotografia.
  • Stephanie Vainberg. IED Istituto Europeo di Design
  • Victoria Hernández. Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria

Sobre el Workshop

Al llarg de 4 sessions repartides entre el 28 de març i el 8 d’abril, els diferents equips seleccionats per al Workshop “Disseny per a l’aprofitament de aliments” treballaran en el descobriment de la problemàtica, la identificació d’oportunitats, la conceptualització de solucions i la formalització de propostes. 

El workshop compta amb la col·laboració de Veritas. La cadena de supermercats ecològics aportarà recursos i coneixement  amb exemples com el projecte de “La Cuina”. Una iniciativa per la qual s’aprofiten els aliments de les seves botigues que saben que no es vendran. El projecte beu de l'esperit de la cuina d'abans, aquella que ho aprofitava tot per a una nova recepta saborosa i nutritiva.

Els resultats del taller es recolliran en una publicació i es presentaran el dia 19 d’abril en el marc d’una jornada de conferències i taules rodones al Museu del Disseny sota el títol “L'aprofitament del aliments: Un camp per desenvolupar solucions des del Disseny”.

Torna a la taula rodona

Ajuntament de Barcelona