Barcelona Cultura

Avui dilluns 9 de gener surten a la venda les entrades per David Bowie Is

Material de prensa

El dia 25 de maig del 2017 obrirà les portes exposició internacional “David Bowie Is” al Museu del Disseny de Barcelona.

“David Bowie Is” explora els processos de David Bowie com a músic innovador i icona cultural, a través d’un recorregut pel seu estil canviant i reinvenció constant durant cinc dècades. L'exposició també se centra en la seva obra col·laborativa amb artistes i dissenyadors, i demostra com el treball de Bowie va influir i va rebre la influència de moviments més amplis de l'art, el disseny, la música i el teatre.

El Victoria and Albert Museum de Londres va tenir un accés sense precedents al David Bowie Archive per preparar la primera retrospectiva internacional sobre l'extraordinària trajectòria de David Bowie, un dels artistes més innovadors i influents del nostre temps.

Els comissaris de la secció Theatre and Performance del V&A, Victoria Broackes i Geoffrey Marsh, han seleccionat més de 300 objectes exposats de manera conjunta per primera vegada. Entre ells s’hi inclouen lletres manuscrites, vestuari original de l’artista, articles de moda, fotografies, pel·lícules, vídeos musicals, dissenys d’escenaris, instruments de Bowie i caràtules dels seus discos.
La retrospectiva de David Bowie suposa una experiència audiovisual completa gràcies a l'ús de tecnologia multimèdia del nivell més avançat.

L'exposició, d'un èxit sense precedents, ha recorregut el món en una gira internacional des de la seva inauguració al V&A l’any 2013, i ha viatjat a nou museus de diferents països, entre els quals hi ha el Canadà, Austràlia i el Brasil. S’inaugurarà a l'espai TERRADA G1 de Tòquio, al Japó, el 8 de gener del 2017, des d’on arribarà al Museu del Disseny de Barcelona el 25 de maig vinent.

El Victoria and Albert Museum ha anunciat recentment que l’emblemàtica exposició ha sobrepassat el milió i mig de visitants, cosa que la converteix en la mostra més visitada en els 164 anys d'història del museu.

Detalls de la mostra

L'exposició reuneix més de 300 objectes, que inclouen fotografies, caràtules de discos, lletres manuscrites, vestuari original, dissenys d'escenaris i material inèdit dels concerts de l'artista durant les cinc dècades passades, facilitat pel David Bowie Archive.
“David Bowie Is” constitueix una mirada profunda a la manera com la música i l'individualisme radical de David Bowie han inspirat altres artistes per desafiar les convencions i buscar la llibertat d'expressió.

L’exposició se centra en la diversitat de l'obra de David Bowie, la varietat de les seves fonts d'inspiració i l'estreta interrelació entre multitud de disciplines i formes d'expressió. La seva música i el seu individualisme radical no només van rebre la influència de moviments artístics, del món de la moda, el disseny i la cultura contemporània, sinó que Bowie també va deixar la seva empremta en aquests àmbits.

L’exposició “David Bowie Is” revisa al detall la trajectòria d’aquest creador excepcional: des dels primers anys de David Robert Jones com a jove artista londinec fins que es va convertir en David Bowie, la superestrella de fama planetària.

A l'exposició es poden veure més de 60 vestits utilitzats per Bowie en els concerts, entre els quals s'inclouen els bodies de Ziggy Stardust (1972) dissenyats per Freddie Buretti; les ostentoses creacions de Kansai Yamamoto per a la gira Aladdin Sane (1973), i l'abric confeccionat amb la tela de la Union Jack, dissenyat per Bowie i Alexander McQueen per a la caràtula del disc Earthling (1997).

També s'exposen fotografies de Brian Duffy, Terry O'Neill i Masayoshi Sukita; il·lustracions per a les fundes dels vinils de Guy Peellaert i Edward Bell; proves de caràtules per a l'últim disc de l'artista, The Next Day (2013), dissenyades per Barnbrook; fragments de pel·lícules i actuacions en directe, que inclouen imatges de L'home que va caure a la Terra (1976) i del programa televisiu Saturday Night Live (1979); vídeos musicals com els de Boys Keep Swinging (1979) i Let's Dance (1983), i dissenys d'escenaris per a la gira
Diamond Dogs (1974).
Tot això conviu amb la quantitat més gran d'objectes personals de l'artista que s’ha exposat mai: storyboards, repertoris i lletres manuscrites, així com esbossos, partitures i textos de Bowie que són una prova de l'evolució de les seves idees creatives.

Imatges en alta per descàrrega

Nota de premsa

Horaris

Dilluns: 16 h – 20 h
Dimarts-dijous: 10 h – 20 h
Divendres-dissabte: 10 h – 21 h
Diumenge:10 h – 20 h
*Extensió horari nocturn divendres i dissabtes específics.
 
Preus
Tiquets estàndard de cap de setmana (Divendres-diumenge): 17,90 €
Tiquets Fast Pass (Qualsevol dia en qualsevol moment): 24,90 €
Tiquets entre setmana (Dilluns-dijous): 14,90 €
Tiquets reduïts (Usuaris Gaudir Més, Grups +10 persones (Dilluns-diumenge: 14,90 €)
Tiquets especials (Nens i nenes de 3 a 11 anys i més grans de 65 anys): 9,90 €

* Els preus d’aquesta exposició s’han ajustat gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i els organitzadors de “David Bowie Is” a Barcelona, per oferir una entrada general a l’exposició per sota de la mitjana de les nou seus on s’ha exhibit anteriorment, així com un descompte als usuaris del Gaudir Més.

PREMSA

Gustavo Sánchez PR & PRESS Comunicación

T. +34.93.289.29.77
M. +34.669.83.69.07
gustavo@davidbowieis.es

Prensa Museu del Disseny de Barcelona
T. +34.93.256.68.00
premsa.museudeldisseny@bcn.cat
museudeldisseny.barcelona.cat

Ajuntament de Barcelona