Les Colles Castelleres de Barcelona

Les Colles Castelleres de Barcelona
 

Avui la ciutat de Barcelona té 6 colles castelleres en actiu, però des de finals del segle XIX hi ha ressenyes a la premsa que palesen l’activitat de formacions castelleres a la ciutat més o menys estables. El document més antic d’una actuació castellera la situa el 2 de juliol de 1840 amb motiu de la visita de les reina Isabel II i la regent Maria Cristina. Informacions d’aquest tipus es repeteixen, sobretot al «Diario de Barcelona» i a la «Veu de Catalunya» gairebé sempre en la crònica de les festes de la Mercè.

L’11 de setembre de 1877 «La Crónica de Cataluña» parla d’una actuació dels Xiquets de Barcelona, i el degoteig de ressenyes sobre actuacions esporàdiques de colles de Gràcia, sobretot, o del Poble-sec perduren fins als anys 30 del segle XX. El 1958 es crea el Cos de Castellers de Ballets de Catalunya, que amb més o menys frequència actua fins al 1963. El 8 de juny de 1969, la primera actuació dels Castellers de Barcelona marca l’inici de colles estables de la ciutat fins als nostres dies.

Aquesta exposició itinerant té com a tema la llarga relació de Barcelona amb els castells, declarats per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat l'any 2010.

 

Dades tècniques:

  • · 6 lones de 250 x 250 cms
  • · 6 potes
  • · 1 plafó de 180 x 70 cms
  • · 1 desplegable doble