Els diumenges ens movem! Visites guiades

L’últim dia de la setmana estem molt actius i fem un munt d’activitats per a tothom amb experiències per a gaudir i aprendre!

Visites guiades generals els primers diumenges de mes

A banda de les activitats per a tota la família, tots els primers diumenges de mes hem preparat unes visites que ofereixen recorreguts per les exposicions permanents del Museu Etnològic i el Museu de les Cultures del Món. El viatge pels museus, descobreix la diversitat de la cultura humana.

Al Museu Etnològic de Barcelona:

Visita guiada general: "Va de joguines, caixes de núvia i banderes"

Què tenen en comú una  pilota, una caixa de núvia i una cadira de barber?
Els objectes que ens envolten de la nostra vida quotidiana estan connectats i no sempre de forma evident.
Us proposem un recorregut de descoberta d'aquestes i altres peces que podreu trobar al museu i una forma forma sorprenent de mirar-les...

>Tots els primers diumenges de mes (excepte agost i setembre) / 3€ (amb entrada al museu inclosa)/A les 11:30

>Dates: 5 de febrer, 5 de març, 2 d’abril, 7 de maig, 4 de juny i 2 de juliol

>Reserveu a: reservesmeb@bcn.cat

Al Museu de Cultures del Món:

Visita guiada general i a diferents àmbits: "Un cop d’ull al món,"Descobrim Àfrica", "Descobrim Oceania", "Descobrim Àsia", "Descobrim Amèrica"

A la terra hi viuen més de 7.000 milions de persones distribuïdes en diferents països i continents. Tenim trets físics diferents, parlem llengües diferents, respectem religions i costums diferents, veiem, interpretem i ens manifestem artísticament de forma diferent... Però convivim i coexistim amb totes aquestes diferències. Tots formem part de la diversitat cultural i hem d’aprendre a valorar-la. Basant-nos en els viatges dels expedicionaris catalans i les peces més representatives, es farà un recorregut pels quatre àmbits del MCM: Àfrica, Oceania, Àsia i América, parant especial atenció al lloc de procedència de les peces i als diferents aspectes artístics, religiosos i antropològics que les caracteritzen.

> Tots els primers diumenges de mes (excepte agost i setembre) / 3€ (amb entrada al museu inclosa)/ A les 11:30

> Dates i recorreguts:

Un cop d’ull al món:  5 de febrer
Descobrim Àfrica:  5 de març
Descobrim Oceania: 2 d’abril
Descobrim Àsia: 7 de maig
Descobrim Amèrica: 4 de juny

> Reserveu a: reservesmeb@bcn.cat

Visites guiades transversals els segons diumenges de mes

La diversitat culturals d’arreu del món té manifestacions similars amb temàtiques que preocupen a diferents nuclis socials. Així doncs els segons diumenges de mes s'ofereixen les “Visites guiades d’especialista”, en les que es proposa un recorregut per diferents àmbits i peces del Museu de Cultures del Món per descobrir temes transversals comuns i diferents a diverses societats i cultures del món sota la mirada de l’antropòleg.

Al Museu de Cultures del Món:

Tabú a l’Àfrica

Què entenem nosaltres per tabú i com ho entenen en diferents indrets de l’Àfrica? Per què serveix un tabú? Tabús i objectes  africans  de la col•lecció del  Museu de Cultures del Món. Comparem tabús occidentals tradicionals i contemporanis. A càrrec d'Elisabeth Pertegàs.

L’home (no) és el rei de la naturalesa:

A través de peces de les sales d’Àfrica, Austràlia i Polinèsia, veurem les relacions que aquestes societats estableixen entre el que nosaltres anomenem natura  i cultura.  I ho veurem a través d’altres maneres d’entendre el món  -animisme, totemisme, analogisme i naturalisme- i ens preguntarem on som els occidentals. A càrrec d'Agnès Villamor.

 Tots els segons diumenges de mes (excepte agost i setembre) / 3€ (amb entrada al museu inclosa)/ A les 11:30

>  Dates i recorreguts:

            Tabú a l’Àfrica:  12 de  març  i 14 de maig
            L’home (no) és el rei de la naturalesa: 9 d’abril i 11 de juny

>  Reserveu a: reservesmeb@bcn.cat