Jornada sobre escriptura de viatges, amb Francesc Hernández

ViatgesTorna l’estiu, i per a molts de nosaltres, l’anhel de trobar nous indrets o vells llocs de repòs, de deixar un temps els nostres llocs habituals per entrar-ne en uns altres que, familiars o no, ens retornen una part de nosaltres que oblidem en la nostra activitat quotidiana. Aquest és un dels significats que actualment, i més en aquestes dates, donem al viatge, el viatge de descoberta o de retorn.

Com deia el poeta romàntic Rilke, un viatge és sobretot un viatge interior. Un recorregut on visitem noves regions del nostre interior, tant o més que dels indrets que trepitgem.

Avui dia, trobem els elements de la civilització dominant gairebé a qualsevol lloc on viatgem: persones vestides a la occidental, desplaçant-se amb cotxes, bicicletes o autobús per ciutats i carrers occidentalitzats, o una munió de turistes parlant per smartphones, consumint i fotografiant els indrets suposadament més peculiars d’un país llunyà. En gran mesura, el panorama és similar gairebé pertot. Però aleshores, quin és avui el sentit transformador d’un viatge?
 

Per tal de fer això, hem de ser capaços de viatjar més lentament, de mirar més profund. Malauradament, la nostra velocitat a l’hora de viatjar facilita els judicis ràpids: la nostra incapacitat de comunicar-nos amb desconeguts, juntament amb la necessitat de formar-nos una opinió del que veiem, crea una experiència del viatge ràpida i superficial, però amb un potencial més limitat d’eixamplar la nostra ànima.

Entendre el viatge, tant si és al “poble” d’origen com a l’indret més llunyà, com un viatge on la comprensió del que portem a la motxilla (les nostres xarxes de significat) és tan important com l’obertura a l’exterior, propicia aquesta transformació.

Cal viatjar, per tant, i fer-ho sovint, sense importar la distància.

Llegiu l’article extens al nostre blog divendres!

 

14 de juliol de 2017, de 16:00 a 20:00 al Museu Etnològic de Barcelona

Francesc Hernandez

Adreçat a:

Totes aquelles persones que vulguin aprofundir en la seva pròpia experiència dels viatges, incorporant totes les dimensions de la seva vivència, i que gaudeixin d’expressar la sobre el paper el procés del canvi i la descoberta, des de les expectatives mentre fem la maleta fins la tornada a casa.

Sobre Francesc Hernández:

Format en Dramatúrigia, PNL, grafologia i psicologia. Guionista, dramaturg i professor de guió cinematogràfic, novel·la negra i escriptura creativa en diversos centres culturals, escoles d’escriptura i màsters a Catalunya. Creador i conductor del Taller d’Escriptura Terapèutic i d’Exploració Personal que s’ofereix en grups oberts a diversos centres i institucions arreu del nostre territori.

Preu: 3€. Places limitades. Cal reserva.
Informació i reserves: 93.256.23.00 o envieu un correu a reservesmeb@bcn.cat.