Les lletres africanes es donen cita al Museu Etnològic i de Cultures del Món

Preneu nota si us interessen la literatura i el continent africà, perquè les dependències del Museu Etnològic i de Cultures del Món del carrer de Montcada acullen el dimecres, 7 de novembre, la segona edició d’una trobada del màxim interès: les Jornades de l’escriptorx africàx.

Aquestes Jornades, que es repartiran per dos espais de la ciutat durant els dies 7 i 8 de novembre, estan organitzades pel mateix Museu Etnològic, l'associació de cooperació Africat (que té com a objectiu buscar la reconciliació entre els continents europeu i africà), i el Projecte R+D HAR2015-63626-P (MINECO/FEDER) de la Unió Europea, dedicat a estudiar les empremtes de la presència espanyola a l'Àfrica.

Veniu i trobareu tot d’experts en el tema que us parlaran sobre la producció literària a l’Àfrica, incloent alguns escriptors. Les Jornades, com us dèiem, arrenquen el dimecres, 7, al Museu Etnològic i de Cultures del Món, al carrer de Montcada, però continuaran al dia següent al carrer d’Egipcíaques, 15, on té la seva seu barcelonina la Institució Milà i Fontanals del Centre Superior d'Investigacions Científiques.

Obriran la trobada el dia 7, donant la benvinguda als assistents, Yolanda Aixelà, representant de la Institució Milà i Fontanals i Mar Garcia, en nom de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Africat. A partir d’aquí, serà el moment d’escoltar els especialistes convidats, entre els quals representants del món acadèmic o del món editorial com ara Sonia Fernández (del web especialitzat en literatura africana Literafricas), Carlos Bajo (de l’associació cultural Wiriko, dedicada a la divulgació i promoció de les arts i la cultura africanes), Saiba Bayo (representant la Universitat Pompeu Fabra), Márcia Souto (una editora de Cap Verd) o Jessica Falconi (de la UAB-Instituto Camões).

Però, és clar, si us interessa la literatura africana tindreu moltes ganes de conèixer els autors que imaginen les vostres ficcions preferides. Aquí en trobareu uns quants, entre els quals Theo Ananissoh, un autor de Togo que viu a Alemanya i que es declara admirador de Thomas Mann i André Gide; el guineà Juan Tomás Ávila Laurel, un dels més relevants del seu país; Ken Bugul, nom de ploma (significa “la que no vol ningú”) de l’autora Maiètou Mbaye Biléoma, molt crítica amb la visió del món de la dona occidental; i el poeta i pensador de Cap Verd Filinto Elisio.

S’afegeixen a aquesta festa de les lletres africanes dos escriptors catalans: Gustau Nerín, antropòleg i historiador expert en colonialisme espanyol a l’Àfrica, i el novel·lista Max Besora.


2es Jornades de l'escriptorX africàX

Museu de Cultures del Món

Montcada, 12-14

Dimecres, 7 de novembre, a partir de les 9.30 h

 

Institució Milà i Fontanals

Egipcíaques, 15

Dijous, 8 de novembre, a partir de les 10 h

 

Organitza: Puny i Lletra / Mar Garcia i Yolanda Aixelà

Les activitats tenen accès lliure i gratuït.

 

 

Més informació:

Africat:

http://www.africat-assoc.org/