Nadal Etnològic!

Un Nadal amb jocs i animals al Museu Etnològic de Cultures del Món de Barcelona

Ja heu fet plans per aquest Nadal? Doncs si teniu uns dies lliures, una bona manera de passar-s'ho d'allò més bé i, a la vegada, aprendre una pila de coses és venir al Museu Etnològic de Cultures del Món de Barcelona en qualsevol de les seves dues seus, a Montjuïc i al Born. En ambdós equipaments, aquests dies preparen una programació especial plena... de jocs i d'animals!

 

Nadal EtnològicNadal Capmany:

A la seu del Born, C/Montcada, 12, aquests dies (del 14 de desembre, al 8 de gener) podreu repassar les tradicions nadalenques i preguntar-vos pel seu origen a la intervenció El Nadal i en Capmany, que us parlarà sobre les investigacions etnològiques d'Aureli Capmany en relació amb les tradicions nadalenques.
Una instal·lació de gran format amb texts de la Montserrat Garrich que podreu gaudir al pati del Museu i que el dia 14 de desembre a les 18:00h vindrà a  presentar l’escriptor i folklorista Amadeu Carbó, autor del llibre Celebrem el Nadal. L’acte finalitzarà amb un petit tast de vi dolç i carquinyolis!

Espai: Museu  de Cultures del Món de Barcelona (seu Born del Museu Etnològic de Cultures del Món)
Data: 14 de desembre
Edat recomanada: Visita familiar
Durada de l'activitat: Visita lliure
Horaris: De 10.00h a 19.00h
Inscripcions: No cal inscripció prèvia

 

Nadal EtnològicAnimalades! Animal simbòlic, animal artístic

Però, a més,  al museu del carrer de Montcada us han preparat una activitat molt animal en combinació amb el Museu Picasso, situat al mateix carrer. És  Animalades!, una visita comentada a l’espai del Museu de Cultures del Món dedicat a Austràlia i una altra visita al Museu Picasso, seguides d’un taller d’experimentació plàstica.

I és que els animals poden ser reals, poden ser simbòlics o poden ser una representació artística més o menys realista. Ho veureu ben clarament durant aquestes dues visites, que us mostraran el paper dels animals en les cultures d'Oceania i, també, la manera en què un gran artista del segle XX, Pablo Picasso, veia alguns animals.

 

Espai: Museu  de Cultures del Món de Barcelona i Museu Picasso de Barcelona

Dates: 27, 28 i 30 de desembre (al Museu de Cultures del Món) i 2, 3 i 4 de gener (al Museu Picasso)
Edat recomanada: Visita familiar. Per a nens i nenes a partir de 6 anys i les seves famílies
Durada de l'activitat: 2 h 30 min
Horaris: D'11 a 13.30 h
Preu de l'activitat: 3,5 €

Inscripcions:
Museu Picasso. Montcada, 15-23. Tel. 93 256 30 22 (matins, de 10 a 13 h) museupicasso_reserves@bcn.cat.
Museu de Cultures del Món. Montcada, 12. Tel. 93 256 23 00.
reservesmeb@bcn.cat

 

Nadal EtnològicPer Nadal... Juguem arreu del món?

Aquests dies que la canalla fa vacances es dediquen a la seva activitat preferida: jugar. Ho fan, per poc que poden, els nens i nenes de totes les cultures del món. En aquest taller experiencial, els nens i nenes i les seves famílies faran una breu visita a l’àmbit dedicat al joc de l’exposició permanent del Museu Etnològic, a Montjuïc. Després, participaran en un taller de jocs tradicionals, gràcies als quals faran un viatge imaginari per diversos països del món. A què juguen en aquestes dates els nens i nenes de països que no són el nostre? Aquí us ho explicaran i us faran veure els paral·lelismes sorprenents entre les maneres de divertir-se de nens i nenes de tot el planeta. Catalunya i la resta d'Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica... Com se celebren les festivitats en aquests territoris i quina relació tenen les celebracions amb el joc? Veniu i ho sabreu.

Espai: Museu Etnològic de Barcelona
Dates: 27 de desembre i 3 de gener
Edat recomanada: Visita familiar. Per a nens i nenes a partir de 6 anys i les seves famílies.
Durada de l'activitat: 1 h 30 min
Horaris: De 12 a 13.30 h
Preu de l'activitat: 2 €

Inscripcions:
Museu Etnològic de Barcelona.  Passeig de Santa Madrona (parc de Montjuïc).
Tel. 93 256 23 00 i 93 256 34 84
reservesmeb@bcn.cat

Venda d’entrades al mateix dia a les taquilles del museu