Visites guiades per a grups

Al Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona volem que tothom gaudeixi de les peces de les seves col·leccions i de les històries que amaguen. La seva vida, els seus viatges, els seus usos, les han convertit en autèntics tresors que mostren l’esperit i el tarannà d’aquelles societats d’on són autòctones. Voleu descobrir-ho?

Us esperem!

Descobrint les col·leccions estables del museu: “Va de joguines, caixes de núvia i banderes”, “Un cop d’ull al món”, “Descobrim els 4 continents: Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica”, “Tabú a Àfrica”, “L’home (no) és el rei de la naturalesa”

Descobrint les col·leccions de les exposicions temporals: “Les cares de Barcelona”, “IKUNDE. Barcelona, metròpoli colonial”.

Us esperem en grup o individualment a participar en les visites guiades que descobreixen tots aquests misteris de tan diversos entorns culturals amb els nostres experts guies i antropòlegs.

Museu Etnològic de Barcelona: 

Va de joguines, caixes de núvia i banderes

Una visita guiada de descoberta de l’exposició permanent del Museu Etnològic i una forma sorprenent de mirar-les. Què tenen en comú una  pilota, una caixa de núvia i una cadira de barber? Els objectes que ens envolten de la nostra vida quotidiana estan connectats i no sempre de forma evident.

Exposició temporal “Les cares de Barcelona”

Inaugurada al gener, l’exposició proposa que ens alliberem de les imatges de la ciutat que coneixem i que hi donem un cop d'ull nou i fresc, per projectar-hi una mirada nova sobre les moltes cares que acull. A partir d'elements com la gent, els missatges, les festes, els carrers i els edificis, amb la visita comentada podem repensar des de perspectives noves la Barcelona on vivim.

Museu de Cultures del Món de Barcelona:

Un cop d’ull al món

A la terra som més de set mil milions de persones que vivim  en diferents països i continents, parlem moltes llengües, tenim religions i costums diverses  i  veiem, interpretem i ens manifestem artísticament de forma molt variada. Una visita transversal a la col·lecció del Museu de Cultures del Món permet endinsar-nos en aquest calidoscopi de cultures en un recorregut per quatre continents: Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica.

Descobrim els 4 continents: Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica

Visites monogràfiques a cada un dels continents, que permet conèixer amb més profunditat el nostre món i les cultures, objectes, vida quotidiana i creences. 

Tabú a Àfrica

Què entenem nosaltres per tabú i com ho entenen en diferents indrets de l’Àfrica? Per què serveix un tabú? Tabús i objectes  africans  de la col·lecció del  Museu de Cultures del Món. Comparem tabús occidentals tradicionals i contemporanis. Una visita guiada amb els ulls de l’especialista, a càrrec de l’antropòloga, Elisabet Pertegas.

L’home (no) és el rei de la naturalesa

A través de peces de les sales d’Àfrica, Austràlia i Polinèsia, veurem les relacions que aquestes societats estableixen entre el que nosaltres anomenem natura  i cultura.  I ho veurem a través d’altres maneres d’entendre el món  -animisme, totemisme, analogisme i naturalisme- i ens preguntarem on som els occidentals. Una visita guiada amb els ulls de l’especialista, a càrrec de l’antropòloga,  Agnès Villamor.

Exposició temporal “IKUNDE. Barcelona, metròpoli colonial”

Visita comentada a aquesta exposició (oberta fins al juny del 2017) dedicada a la relació entre Barcelona i la Guinea Espanyola. Prenent com a fil conductor la creació d’Ikunde enmig de la selva tropical -centre d'experimentació i aclimatament fundat per l'Ajuntament de Barcelona l'any 1959 on va arribar Copito de Nieve a principis dels seixanta-, l’exposició pretén revisar el lligam complex i ambigu trenat entre Barcelona i Guinea Equatorial.

Amb reserva prèvia: 75 €/grup (fins a 25 persones)
reservesmeb@bcn.cat

 

ACTIVITATS ACCESSIBLES PER A GRUPS:

Al Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona estem treballant per a poder oferir les nostres activitats a tothom. Amb aquest objectiu i amb el compromís de tenir en breu tota la nostra graella actualitzada i accessible, comencem amb aquestes visites i tallers.

Amb reserva prèvia: 75 €/grup (fins a 25 persones)
reservesmeb@bcn.cat

 

Visita comentada Un cop d’ull al món al MCM:

Un recorregut per l’exposició permanent del Museu i als àmbits d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania, amb peces per tocar de cada un dels continents.

Per a discapacitats visuals i intel·lectuals

Taller Sentir l’objecte

Consulteu preus i dates: reservesmeb@bcn.cat