Curs de Postgrau. Història intel·lectual de Barcelona

L’objectiu d’aquest Postgrau és formar un conjunt de professionals de la gestió cultural, del món acadèmic, de l’ensenyament, del periodisme i de la crítica cultural que incorporin una sòlida preparació en els fets més assenyalats de la Història intel·lectual de Barcelona. En tractar-se d’un cas excepcional en la història cultural de les ciutats europees, per la seva funció de capital cultural i per la seva complexitat político-cultural, Barcelona resulta especialment indicada per a resseguir els debats polítics, literaris, urbanístics, socials, etc. més importants de la història europea contemporània des del punt de vista de la Literatura Comparada i la Història comparada dels intel·lectuals.

Un dels aspectes a estudiar en aquest és reflexionar sobre com s’han construït, al llarg de la història, les capitals literàries i culturals d’Europa, analitzar el mateix concepte de capital literària (al costat de la capitalitat política), i inscriure la reflexió sobre Barcelona en una història d’Europa com a història cultural de les ciutats.

Aquest Postgrau —sempre mantenint una mirada creuada entre Barcelona, Catalunya i Europa— vol formar uns professionals que comprenguin la continuïtat d’aquests fets culturals i debats intel·lectuals històrics amb la societat actual, que siguin capaços de sustentar la seva reflexió sobre la Barcelona dels nostres dies en una tradició cultural i intel·lectual sòlida, múltiple, articulada entre la cultura pròpia i la internacional, i que vinculin aquests coneixements amb el pensament crític i amb la reflexió ciutadana.

Programa del Postgrau ‘Història intel·lectual de Barcelona (curs 2017-2018)’

Seu del Màster:

MUHBA Vil·la Joana. Casa Verdaguer de la Literatura
Museu d’Història de Barcelona
Cra. de l’Esglèsia, 104 (Vallvidrera)
08002 Barcelona
93 256 21 00
museuhistoria@bcn.cat
Veure mapa

Com arribar (veure plànol)

Període docent:

Del 15 d’octubre de 2017 al 30 de juny de 2018

Horari:

Dimecres, dijous i divendres, de 17.00 a 21.00 h.
(Excepcionalment, activitats en matí de divendres o dissabte)

Estructura acadèmica:

30 crèdits ECTS. Certificat acadèmic Universitari: Postgrau de la Universitat de Barcelona.

Matrícula:

 1.200 ­€

Més informació:

www.ub.edu/lceie/calceie
www.stel.ub.edu/master-bcn-europa
Inscripcions i contacte:
lceie@ub.edu