Exposició « El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)». Museu del Disseny

Exposició permanent del Museu del Disseny que mostra com el vestit modifica l’aparença del cos mitjançant accions que tendeixen a comprimir-lo, allargar-lo, perfilar-lo o alliberar-lo. A través de 170 peces, vestits i complements que daten des del segle xvi fins avui, es ressegueix l’evolució de la vestimenta segons els codis morals, socials i estètics de cada època.

Data

Dissabte,  21 de febrer

Tipus d'activitat

Visita comentada

Lloc i hora de trobada

Museu del Disseny. DHUB Barcelona (pl. Glòries), davant de la porta principal, el primer grup a les 10.30 h i el segon a les 11.00 h. Les visites han estat concertades per a les 11 i les 11.30 h, respectivament

Durada

1 h + visita lliure a la resta d’exposicions.

Preu

3 € per a amic o amiga del MUHBA i acompanyant. Places limitades. Reserves a partir del 9 de febrer a les 10 h.

Memòria de l'activitat

L’activitat  va rutllar sense imprevistos. Tot i que hi havíem programat dos grups, no va haver cap problema de coordinació i va començar  la visita a les hores que tenien fixades: les 11:00 h i les 11:30 h. El pagament corresponent al servei de guia es va realitzar en efectiu  “in situ”, la qual cosa va resultar  còmode pels amics participants i eficient per a la comptabilitat del museu.

Sense cap  incident a destacar, la visita es va desenvolupar segon el previst i, en finalitzar, els amics i amigues  van tenir l’oportunitat d’accedir a altres plantes del Museu  del  disseny. En visita lliure van poder  recorre  les exposicions  permanents:  “col·leccions d’art decoratives i  arts d’autor (segles III-XX)”,  “Disseny gràfic:  D’ofici a professió (1940-1980)”  i  “Del  món  al  Museu: Disseny  del producte i patrimoni cultural”. Això va ser possible gràcies  a que el museu  del  disseny  es  va avenir  a oferir-nos  l’entrada  de franc  de manera que els amics i  amigues només van  haver  de pagar  el servei  de guia. Per tot plegat qualificaríem d’òptim  el  resultat  d’aquesta activitat.