MUHBA Oliva Artés

Ciutat, Història i Futur

 

MUHBA Oliva Artés és un punt de trobada entre la formació de la ciutat al llarg del temps i els seus potencials de futur. Aquesta antiga fàbrica taller, construïda l’any 1920 i que es dedicava a la producció i reparació de maquinària, és ara un espai laboratori del Museu d’Història de Barcelona al Poblenou.

Es tracta d’un espai que ha estat concebut com a museu laboratori i participatiu sobre la història, el llegat i el patrimoni de la ciutat contemporània. Alhora, també és un espai que treballa amb associacions i centres d'estudis veïnals, com per exemple la Taula de l’Eix Pere IV, l’Arxiu Històric del Poble Nou i l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou.

Actualment a l’espai MUHBA Oliva Artés es pot visitar l’exposició permanent Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXI, una exposició que examina la trajectòria de Barcelona des del segle XVIII fins als nostres dies i que l’encara des d’angles diferents com el treball, la demografia, la immigració, els conflictes socials, el territori o el desenvolupament industrial.

Vídeo-resum de l'espai MUHBA Oliva Artés.

A més, les exposicions temporals allotjades en aquest espai també han contribuït a aprofundir en aquestes qüestions, sigui des d’una mirada directa cap al passat, el present i el futur de Barcelona o des d’una mirada comparada amb la història d’altres ciutats europees. Un bon exemple d’això han sigut les següents: Interrogar l’eix de Pere IV; Patrimoni industrial de Flandes, 1975-2015; Indústria / Territori / Identitat. La Ruta del Patrimoni Industrial del Ruhr visita Catalunya; o Passatges/BCN, espais de transició per a la ciutat del segle XXI.

ACTIVITATS ESCOLARS RELACIONADES

Tancat per obres a partir de l'11 de juny de 2018. 

EL CALL REFUGI 307 VIA SEPULCRAL VILA JOANA PARC GÜELL CASA DE L'AIGUA DOMUS DE SANT HONORAT TEMPLE D'AUGUST SANTA CATERINA FABRA I COATS TURÓ DE LA ROVIRA PLAÇA DEL REI OLIVA ARTÉS PORTA DE MAR DOMUS D'AVINYÓ

Adreça

C. d'Espronceda, 142-146
(Parc del Centre del Poblenou)
08018 Barcelona
Tel. 93 256 21 00
museuhistoria@bcn.cat
veure mapa

Informació i reserves

Reserva d’entrades i activitats
barcelona.cat/museuhistoria

Informació
informaciomuhba@bcn.cat
Per a qualsevol altra informació:  93 256 21 22
(de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h)

barcelona.cat/museuhistoria
facebook.com/barcelonacultura
twitter.com/bcncultura

Horari de visita

Tancat per obres fins al setembre de 2019

Activitats escolars relacionades

Preu grups guiats per a públic general consulteu aquí

Preu

Entrada gratuïta.

Preu grups guiats per a públic general consulteu aquí