Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom (Barcelona 1947-1985)

Instal·lació fotogràfica de lliure accés. A partir del 3 de novembre del 2013 es prorroga i trasllada a la Sala Padellàs "Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom. Barcelona, 1947-1985". Aquesta instal·lació es podrà veure, de 14h a 19h, i els diumenges de 10 a 20h. Per més informació podeu trucar al telèfon 93 256 21 22.

La primera visió de la ciutat que s’expandia malgrat la difícil postguerra la van construir els fotògrafs; més que una voluntat artística, era una voluntat de coneixement i una presa de posició cívica. El retrat de la Barcelona del creixement sense democràcia fou seguit després per les paraules dels escriptors i dels analistes i pel compromís de l’actuació política, sindical, parroquial i veïnal clandestina. Però res de tot plegat hagués estat igual sense l’empenta i la sensibilitat d’una colla de joves que, càmera en mà, van construir, entre tots, la mirada sobre la Barcelona en expansió, des dels barris on la ciutat perdia el nom. Algunes de les imatges que es mostren veuen la llum per primera vegada.

Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom (Barcelona, 1947-1985) és una proposta del MUHBA amb la col·laboració de l'AFB (Arxiu Fotogràfic de Barcelona), el COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) i el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona). En el marc del Laboratori MUHBA, aquesta instal·lació forma part d’un projecte de treball de llarga durada del Museu d’Història de Barcelona sobre la construcció de la imatge de Barcelona.

Amb fotografies de Pilar Aymerich, Juli Azcunce, Francesc Català-Roca, Ginés Cuesta, Pep Cunties, Pepe Encinas, J.M. Huertas Clavería, Manolo Laguillo, Jacques Léonard, Kim Manresa, Oriol Maspons, Xavier Miserachs, Custodia Moreno, Marta Povo, Pérez de Rozas, Humberto Rivas i Mariano Velasco.

Lloc i dates

MUHBA Plaça del Rei
Saló del Tinell, 1 d'agost a 3 de novembre de 2013
Sala Padellàs, del 3 de novembre de 2013 al 15 de maig de 2014

Horari

De dimarts a dissabtes de 14 a 19 h, diumenges de 10 a 20 h

Preu

Entrada lliure