Productes gastronòmics

A  la vostra disposició teniu els productes que formen part del projecte Gastronomia Històrica de Barcelona resultat de la reconstrucció rigorosa de receptes d’altres temps que s’ha fet en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, la Fundació Alicia i l'empresa Sosa Ingredients. Els podeu adquirir a LA CENTRAL, amb un 10% de descompte, sempre que acrediteu la vostra condició d’Amic o Amiga del MUHBA.

 

ALMADROC

Emulsió d'all i formatge. Recepta del segle XIV.

Salsa emulsionada de formatge amb all que era molt popular a la Barcelona medieval ( antecedent de l'allioli o del pesto) En l'època medieval l'almadroc se servia amb les carns. Nosaltres el podem posar a una amanida, farcir-ne un tomàquet, en un entrepà, damunt una torrada...

SALSA DE TOMÀQUET

Recepta del segle XVIII.

En època moderna, la salsa de tomàquet era un complement habitual per a la carn d'olla, però li podem donar el mateix ús que a qualsevol salsa de tomàquet de l'actualitat. Es pot aplicar com a salsa, directament sobre patates fregides o un plat de pasta. Com a amaniment, rebaixada amb una mica d'oli d'oliva és una vinagreta sana i fresca. Com a condiment, en sopes fredes o calentes, especialment les de peix o marisc.

SALSA DE PAGO

Condiment concentrat d'espècies. Recepta de 1520.

Era una barreja d'espècies a la manera d'un curry, que servia per condimentar plats de carn. Es pot utilitzar com a condiment sobre qualsevol carn a la brasa o rostida. També dóna un toc aromàtic a sopes, fideus, fruites o postres làctics, en especial al iogurt.

VI PIMENT

Preparat amb mel i espècies. Recepta del segle XIV.

És com s'anomenava el vi amb espècies a la Barcelona medieval. Va ser una beguda de molt prestigi des de principis del segle XII. Per a un consum òptim, barrejar el contingut de l'ampolla en 2 litres de vi blanc i remenar fins que estigui dissolt. Deixar reposar uns minuts i servir ben fred. Un cop obert mantenir entre 2-6º C.