Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau

La visita guiada al recinte Modernista de Sant Pau recentment obert al públic. Es recorreran les parts més significatives del recinte idel seu entorn, per a conèixer detalls i curiositats de la història de l'antic Hospital i de la societat de la Barcelona de principis del segle XX, així com el procés de rehabilitació que l’ha de convertir en un nou conjunt monumental de  la ciutat i en un punt de referència internacional del Modernisme. 

Data

Dissabtes, 28 de juny i 6 de setembre

Tipus d'activitat

Visita comentada

Lloc i hora de trobada

Davant  de la porta principal de l’Hospital de Sant Pau (C/ Sant Antoni Maria Claret / Independència), a les 10.45 h

Durada

1,30 h

Preu

6 € per Amic o  Amiga MUHBA i  acompanyant. Places limitades. Reserves a partir del 16 de juny a les 10 h.

 

Memòria de la visita del 28 de juny

Dissabte dia 28 de juny vam visitar el recinte de l’Hospital de sant Pau, recentment obert al públic després de la rehabilitació. La guia que ens van adjudicar, Júlia, va fer una visita molt ben estructurada on va explicar molt bé el context. Va començar parlant de l’origen de l’entitat, des d’època medieval, i com es va passar de l’Hospital de la santa Creu al barri del Raval, al gran complex a l’Eixample, gràcies a la generosa aportació de Pau Gil. Vam començar per la sala hipòstila i a través d’un dels túnels vam sortir a l’exterior. La visita comentada acaba al pavelló principal, el d’administració. Després d’aquesta bona introducció vam poder recorre lliurament els exteriors i el pavelló de sant Jordi, on s’explica la restauració dels edificis. Són interessants també l’audiovisual i la maqueta que hi ha al principi de la visita.

 

Memòriade la visita del 6 de setembre

Dissabte dia 6 de setembre vam fer una visita al recinte de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, construït  per Lluís Domènech i Montaner  gràcies al mecenatge de Pau Gil. Aquest conjunt  monumental patrimoni de la humanitat és cabdal tant en el seu vessant arquitectònic, com a mostra d’edificació civil del Modernisme, com  en el seu vessant funcional  ja que va revolucionar   el concepte hospitalari de principis del segle XX. La vista guiada realitzada  per en David va estar plena de referencies inèdites del decorativisme dels  edificis  que anava  alternant   amb explicacions  dels diferents usos hospitalaris que, al llarg del temps,  van rebre . Un cop acabada la visita aquells que vam voler vam poder recorre lliurament  els jardins i la resta de pavellons no  inclosos  en  la visita