Sortida a Perpinyà

Sortida de cap  de  setmana a la capital de la Catalunya Nord, amb la finalitat d’apropar-nos al seu patrimoni vinculat a la nostra història i a la  nostra cultura  i de conèixer els projectes engegats per  les administracions municipal i regional  per  a la seva preservació  i  divulgació. Realitzarem una visita comentada  al Castellet, on  hi ha el museu català de les arts i  les tradicions populars, i un itinerari amb guia pels carrers de Perpinyà  que ens acostarà a la història de la ciutat.       

Data

Dissabte 15 i  diumenge 16  de novembre

Tipus d'activitat

Viatge 

Lloc i hora de trobada

 Dissabte 15 de novembre, Trobada a la Plaça Catalunya (davant  del  Hard Rock Cafè), a les 7:45. Sortida a les 8 h. Diumenge 16 de novembre  arribada aproximadament a  les 20 h a Plaça Catalunya   

Reunió informativa:  El dimecres 15 d’octubre  a les 19:00 al  MUHBA

 

Preu

130 € (el import  pot  variar  en  funció  dels darrers ajustaments dels preus dels serveis contractats)  per  Amic o Amiga del  MUHBA  i  acompanyant.  Inclou  Viatge en autocar,  nit d'Hotel,  Dinars del  dissabte i  diumenge, guies i  entrades a museus. Places limitades. Reserves a partir del 6 d’octubre a les 10 h

Memòria de la sortida a Perpinyà

 
 
Un cap de setmana de novembre que comença amb bon temps.Dissabte 15 de novembre. El bus ens porta a La Jonquera, on visitem el Museu Memorial de l'Exili. Vam poder compartir experiències sobre aquest període i les situacions a l'exili de milers de catalans en el marc del MUME.
Després del dinar vam continuar el nostre periple a terres franceses. Elna i la seva Maternitat suïsa ens va acollir com ho havia fet als anys '40 amb les mares i nadons dels camps de refugiats del sud de França, molts d'ells catalans.
La visita a Elna va acabar al magnífic claustre de la seva Catedral, on cada detall ens evocava els temps del Romànic i del Gòtic.
En arribar a Perpinyà, temps per fer pinya i descansar eren necessaris.
Diumenge 16 de novembre. Un matí sencer per descobrir la ciutat de Pere Pinya. La nostra guia Nati va narrar amb entusiasme la història de Perpinyà.
El Palau dels Reis de Mallorca, el Castillet, el riu, la Llotja, la Casa de la Ciutat, la basílica de Sant Pere, el Camp Sant, la Catedral... Una gran caminata a una ciutat amb una història al darrere que connecta amb nosaltres al primer cop d'ull.
I al primer cop de forquilla. Perquè les tapes que ens vam menjar abans de tornar a Barcelona eren molt d'aquí i molt d'allí.