Conferències i Cursos

Lletra i música

19.04.2018

Converses literàries

Un piano pot despertar una novel·la, un Museu de la Música pot suggerir milers de lectures. En aquest cicle convidem escriptors que s'han deixat endur per la música i els seus objectes, introduint-los en les seves ficcions. En sortirem amb moltes propostes de llibres i moltes ganes de llegir-los. 

Cicle conduït per Josep Pujol, doctor en musicologia, escriptor i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

En aquesta sessió, Josep Pujol farà una proposta personal dels millors relats de temàtica musical per regalar a Sant Jordi.

Quan arribi Sant Jordi, un gavadal de novetats assaltarà llibreries, rambles i premsa, entre les quals segur que hi haurà ficció relacionada amb el món de la música. Sense deixar-nos portar per la urgència de la darrera volada, farem una tria de relats de temàtica musical assentats pel temps. Serà la proposta personal de Josep Pujol, emperò pensant en sensibilitats transversals, perquè, de gustos i músiques, hi ha molt d'escrit.

Properes sessions del cicle:

Dijous, 26 d'abril 2018. Miquel de Palol: Un home vulgar. En Miquel de Palol, la ficció i la música són dues fonts inexhauribles de reflexió.

Dijous, 3 de maig 2018. Jaume Cabré: Viatge d'hivern. Deixem-nos emportar per Bach i Schubert al llarg de les narracions trenades del Viatge d'hivern, un recull amb múltiples claus de lectura i suggeriments musicals.