Prensa

El Museu de la Música de Barcelona inaugura GU-INNO-VART, una mostra sobre Josep Guinovart en l'aniversari de la seva mort

14.06.2018

Enguany se celebra el desè aniversari de la mort de Josep Guinovart i la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt ha impulsat l'Any Guinovart.

Durant tot l'any, s'ha organitzat un ampli programa d'exposicions, lectures, concerts i altres activitats per redescobrir l'artista que durant més de setanta anys va treballar la pintura, l'escultura, el gravat, la il·lustració, l'escenografia i el cartellisme

Dins aquesta proposta d'activitats s'hi emmarca la mostra GU-INNO-VART del Museu de la Música de Barcelona i que es podrà veure des d'aquest 14 de juny fins al 7 d'octubre de 2018. GU-INNO-VART fa un recorregut pels diferents estils musicals que van inspirar bona part de la seva obra: des de la reinterpretació d’un preludi de Chopin fins als dits de Carles Santos que esdevenen tecles d’un piano.

SONA GUINOVART, MÚSICA PER A UN QUADRE
#SonaGuinovart

Guinovart va reinterpretar el cante jondo, va escenificar l'Aida de Verdi en un quadre i va posar color al blues. I vosaltres, us atreviu a fer la vostra interpretació de l'obra de Josep Guinovart?

El Museu de la Música de Barcelona ha organitzat un concurs per a tots aquells que s'acostin a veure l'exposició GU-INNO-VART. Es tracta de Sona Guinovart, música per a un quadre, un concurs interactiu que anima els visitants a versionar lliurement l'obra de l'artista.

Com? Molt fàcil!
Al vestíbul del Museu hi trobareu un piano i una reproducció de l'obra Constel·lacions de Josep Guinovart. Només cal asseure's al piano (tant se val si el saps tocar o no. Atreveix-te!) i gravar un vídeo fent una interpretació pròpia de la peça de Guinovart. Puja el vídeo a les xarxes socials amb l'etiqueta #SonaGuinovartmenciona el Museu de la Música, la Fundació Guinovart i l'ESMUC, i ja està llest. El tres concursants amb més likes seran avaluats per un jurat i el guanyador serà obsequiat amb un gravat de l'obra.

cartell_gu-inno-vart.jpg

 

Josep Guinovart

Josep Guinovart (1927 - 2007) va ser un dels màxims exponents de l'avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del s.XX, i encarna com pocs la figura de l'artista en mutació constant, delerós d'interactuar amb la realitat de múltiples maneres. Per això podem dir que es reinventa constantment - realista, expressionista, matèric, informalista, abstracte: cap d'aquestes etiquetes no l'abasta en tota la seva complexitat - i concep la seva obra com un procés de recerca inacabable pel que fa a l'ús de tècniques, suports i materials.

Sovint situada a mig camí entre la pintura i l'escultura, l'obra de Guinovart és un mitjà per atrapar la realitat, per fer-la seva i posseir-la, per incidir-hi, per recrear-la, per transformar-la, però mai per representar-la ni emular-la. Dotat d'una personalitat explosiva com pocs, sotmet els seus múltiples estímuls -naturals, urbans i culturals- a un aparent procés de desintegració formal a fi i efecte de recompondre'ls, injectar-los nova vida i fer-los renéixer. 

Àlex Susanna
Comissari de l'Any Guinovart