Esteu aquí

192 nous pisos protegits a Nou Barris

dilluns, febrer 27, 2017 - 08:50

 

Nou Barris construirà 192 nous pisos protegits que han de servir per ampliar el parc públic d’habitatges i garantir als ciutadans l’accés a un habitatge digne i assequible a través de diversos règims de tinença. En concret, s’ubicaran:

– A la finca situada al carrer Pla dels Cirerers núm. 2-4, al barri de Roquetes. Aquí s’hi construiran 23 habitatges, on se n’impulsarà un projecte de co-habitatge.

– Al carrer Escolapi Càncer 10-12, a Torre Baró. S’hi construiran 47 pisos que es destinaran a lloguer social.

– A la via Favència 263-271, a Trinitat Nova. S’hi construirà i gestionarà un edifici de 122 habitatges, la meitat en règim de lloguer i l’altra meitat de venda en dret de superfície per un termini de 75 anys.

L’actuació, que també inclou 8 pisos a Ciutat Vella, es durà a terme després que el Plenari de l’Ajuntament hagi aprovat cedir quatre solars al Patronat de l’Habitatge. L’objectiu del Pla pel dret a l’habitatge de Barcelona 2016-2025 és que el 80% del parc sigui de lloguer públic i a la vegada promoure també altres règims de tinença com el co-habitatge. Aquest model que s’està iniciant ara Barcelona, seguint el d’altres països, es basa en la cessió d’ús del solar, el sòl, però continua sent públic, i la demanda prové d’una cooperativa d’habitatge que porta un projecte de vida comunitari i sostenible arrelat al barri.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha destacat la innovació que suposa introduir l’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús a dos dels solars, (el de Roquetes i el de Ciutat Vella) i ha destacat que “són projectes cooperatius per impedir l’especulació immobiliària”.