Esteu aquí

Cinc escoles de Nou Barris ajudaran a decidir el futur del Zoo

divendres, desembre 15, 2017 - 14:10

Prendran part en l’Audiència Pública que ha de preparar propostes sobre el nou model de l’equipament

Cinc escoles de Nou Barris participen enguany en “El Zoo que volem”, el programa que recull el procés participatiu en què més de 1.300 nois i noies i 34 centres educatius de tota la ciutat treballaran, durant el curs 2017-2018, per identificar, analitzar i prioritzar necessitats a fi de definir un nou model per al Zoo de Barcelona.

Aquestes escoles són dues públiques, la Ferrer i Guàrdia i l’Aiguamarina, i tres de concertades, el Cor Maria Sabastida, Pia Luz Casanova, i Sant Lluís. En total, 210 alumnes de sisè de Primària i primer d’ESO.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet avui l’encàrrec als alumnes dels centres educatius. En l’acte també hi han assistit la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, el comissionat d’Educació i Universitats, Miquel Àngel Essomba i el director del Zoo, Sito Alarcón.

L’Audiència Pública als nois i noies de Barcelona promou un procés participatiu, a través del qual infants i adolescents de diferents centres escolars de la ciutat – de 6è de primària, secundària i batxillerat, i també d’educació especial – fan suggeriments i proposen idees per a la millora de la vida a la ciutat. Tant a l’audiència d’àmbit de ciutat com a les audiències d’àmbit de districte, la temàtica de què tracta la XXIII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona és “El zoo que volem”.

L’Ajuntament de Barcelona convida els alumnes a reflexionar sobre la relació de les persones amb els altres éssers vius, l’origen i l’evolució dels zoos, els factors de canvi que s’hi han produït, per a què haurien de servir els zoos i quins valors haurien de ser-hi prioritaris,…

Al final del curs es rebran les propostes i el municipi les estudiarà curosament. Una representació de l’alumnat ho explicarà durant l’acte d’audiència pública que es realitzarà el mes de maig de 2018 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.