Esteu aquí

Consell Ciutadà a Nou Barris

dimarts, maig 16, 2017 - 17:10

Es farà el 31 de maig a les 19 h, a la Seu del Districte

El proper dimecres 31 de maig, a les 19 h, el Saló de Plens de la Seu del Districte acollirà el Consell Ciutadà. És el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona, en què els representants de l’Ajuntament i de la ciutadania debaten els afers principals de la ciutat.

El 31 de maig tindrà un únic punt en l’ordre del dia: informar sobre l’aprovació inicial del nou Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona.

El principal objectiu d’aquest document és regular els canals de relació entre la ciutadania i l’Ajuntament de Barcelona per facilitar la participació ciutadana en els processos de presa de decisions polítiques i en el funcionament dels serveis municipals, i potenciar l’acció ciutadana i la capacitat dels veïns i veïnes d’incidir en l’agenda política de la ciutat.

Ara mateix, el reglament està en el període preceptiu de tres mesos d’exposició al públic, i en què tothom que ho vulgui pot presentar-hi al·legacions.

Amb l’actual redactat, el document preveu fomentar la participació ciutadana a través de mecanismes diversos, com la iniciativa ciutadana i la celebració de consultes, que aquí es regulen. També vol implantar un sistema de garanties per a la fiabilitat i transparència de la participació i la coproducció ciutadana, fer compatible la participació presencial i digital, i donar més agilitat i difusió a les enquestes i estudis d’opinió de l’Ajuntament.