Esteu aquí

Els equipaments municipals redueixen la despesa energètica al febrer

dilluns, març 12, 2018 - 13:55

Estalviat un consum equivalent al de 1.083 famílies de quatre membres i de prop de dues piscines olímpiques

Els equipaments municipals de Barcelona que han pres part en la marató d’estalvi energètic del passat mes de febrer han aconseguit reduir el seu consum en una quantitat equivalent a la de 1.083 famílies de quatre membres i prop de dues piscines olímpiques.

En concret, la despesa energètica s’ha reduït fins a gairebé un 20% en gas (632.191kWh); un 15,6% en aigua (5.142m3) i un 5,4% en electricitat (97.117kWh). L’estalvi és considerable tenint en compte que segons les dades de l’observatori Fabra aquest mes de febrer ha estat el tercer més fred dels últims 36 anys.

A Nou Barris hi van participar cinc equipaments: La Seu del Districte, Can Verdaguer, el Centre d’esports Municipal Cotxeres de Borbó, l’escola prosperitat i l’IEA Oriol Martorell.

La Marató d’Estalvi Energètic ha consistit en què la ciutadania i els treballadors que fan ús dels edificis i equipaments municipals siguin conscients de l’energia i l’aigua que poden evitar consumir, per exemple, utilitzant només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujant les escales a peu en comptes d’utilitzar l’ascensor o programant un nivell adient de la temperatura de climatització.