Esteu aquí

L’alcaldessa visita el barri de Porta

dimarts, febrer 6, 2018 - 14:14

Molts veïns i veïnes es van apropar per fer-li arribar les seves necessitats i opinions

En el marc de les visites que periòdicament està portant a terme l’alcaldessa Ada Colau als barris de la ciutat, el passat divendres 2 de febrer es va trobar amb els veïns i veïnes del barri de Porta.

L’escola Palma de Mallorca va ser l’espai on va tenir lloc la trobada i on es van adreçar molts veïns i veïnes, tant del barri com de la resta de zones del districte i de la ciutat, per manifestar-li les seves opinions, necessitats, queixes i, també, agraïments i felicitacions.

Com és habitual en totes aquestes trobades, van haver-hi queixes sobre l’estat de la neteja i el manteniment de l’espai públic, vinculades sobretot a les actituds incíviques d’algunes persones. En aquest sentit es va destacar la problemàtica a la zona dels habitatges de Renfe-Meridiana i al carrer Piferrer, i es va proposar que el transport públic incorpori missatges cívics per contribuir a conscienciar la ciutadania.

L’alcaldessa es va reafirmar en la necessitat de prosseguir amb la tasca educativa i de sensibilització que porta a terme l’Ajuntament a través de les diverses campanyes i agents cívics, ja que és materialment impossible poder controlar tot l’espai públic del districte i a totes hores. La necessitat d’ordenar les terrasses de bars,  millorar l’accessibilitat per a persones usuàries de cadires de rodes, i repensar algunes de les darreres modificacions pel que fa a parades de bus, també van aparèixer com a qüestions a tenir en compte a l’espai públic.

Un altre tema que va sorgir sovint en les intervencions va ser els drets socials més bàsics i les problemàtiques derivades de l’atur i de l’augment incontrolat del preu de l’habitatge de compra i lloguer. Les dificultats que han d’afrontar diàriament moltes persones i famílies a Nou Barris per subsistir van aparèixer en forma de testimonis colpidors. L’alcaldessa va manifestar la ferma voluntat de revertir aquestes situacions utilitzant totes les eines amb què compta el municipi i demanant també la implicació d’altres administracions i grups polítics. En aquest sentit, va fer una crida a tota la ciutadania i les entitats per pressionar conjuntament i aconseguir un canvi de la LAU que permeti la intervenció dels organismes públics en el mercat d’habitatge.

El reconeixement de molts veïns i veïnes envers la tasca que porta a terme l’actual govern de la ciutat es va fer palès en diverses ocasions. Es va agrair l’actitud propera de l’alcaldessa i la seva tasca malgrat les dificultats que té l’actual govern per tirar endavant les iniciatives. També es va agrair la gestió per remunicipalitzar els serveis funeraris. I, pel que fa a Nou Barris, es va felicitar al Districte per la gestió de l’equip d’habitatge, amb 35 desnonaments aturats durant la setmana de la trobada.