Esteu aquí

No és no: prevenir les agressions sexistes

dijous, desembre 14, 2017 - 14:55

Nou Barris ha organitzat un taller gratuït sobre aquest tipus de violència

Els estereotips de gènere, la identificació de les agressions masclistes, o les violències sexuals i en contextos festius. Són alguns dels temes que s’han abordat en el Taller de Prevenció de les Agressions Sexistes que ha tingut lloc a la Seu del Districte els dies 12 i 13 de desembre.

Durant dos dies, especialistes de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears i del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) han explicat tot el que cal saber per detectar i prevenir les conductes violentes d’arrel sexista.

A Barcelona, darrerament hem viscut un nou cas de violència masclista, el d’una dona de Ciutat Vella assassinada per un home el passat 10 de desembre.

Recordem que les dones que pateixen violència tenen a la seva disposició un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament mitjançant el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer de Marie Curie, 16 (tel. 93 291 59 10).

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció durant les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones, 900 900 120). Al web de BCN Antimasclista trobareu més informació.

Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per una part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la ciutadania plena, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones.