Esteu aquí

Nou Barris, entre els districtes on s’esperen més ajuts de l’IBI

dilluns, abril 24, 2017 - 14:20

Barcelona donarà ajuts de fins al 75% de l’IBI a propietaris i llogaters amb pocs recursos

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat una nova campanya per ajudar les persones amb pocs recursos a afrontar el pagament de l’IBI. Aquest any, el percentatge augmenta fins al 75% del total de l’impost (l’any passat arribava fins al 50%), amb un màxim de 200 euros, alhora que s’eleva el llindar d’ingressos de les famílies amb dret a sol·licitar-los.

Nou Barris és, juntament amb Sant Martí i Sants, el districte on s’espera rebre més sol·licituds. L’any passat, a tota la ciutat se’n van tramitar prop de 4.500.

Per tenir dret als ajuts, caldrà ser propietari o llogater, que l’habitatge sigui d’ús habitual i complir amb els barems econòmics establerts. Són aquests:

Membres de la unitat de convivència Ingressos bruts (€7any) unitat de convivència (últim exercici tancat)
1 membre Fins a 11.951,64 €
2 membres Fins a 14.939,55 €
3 membres Fins a 18.674,44 €
4 membres Fins a 23.343,05 €
5 o més membres Fins a 29.178,81 €
Un dels membres de la unitat de convivència té un grau de discapacitat superior al 33% S’aplicarà el tram d’ingressos immediatament superior al previst en aquesta taula

En total, la dotació pressupostària de la campanya d’ajuts a l’IBI 2017 és de 3’5 milions d’euros. Es poden sol·licitar des del 20 d’abril i fins al 30 de juny, de manera que s’amplia el termini de què disposen els ciutadans per presentar sol·licituds respecte l’any passat, quan van tenir un mes.Enguany s’han flexibilitzat els requisits de l’any passat i ja no s’exigeix que els llogaters justifiquin que el propietari repercuteixi l’IBI per poder optar als ajuts. Al mateix temps, es mantenen els ajuts existents per pagar l’IBI que beneficien a d’altres col·lectius, com les persones vídues, les famílies nombroses i monoparentals.

Les sol·licituds es poden tramitar presencialment, amb cita prèvia, a les OAC’s i online a la pàgina web http://ajuntament.barcelona.cat/ajutsIBI/ca/

A aquesta mateixa pàgina web hi trobareu tota la informació.