Esteu aquí

Nou Barris homenatja les dones en el seu calendari del 2018

dimecres, gener 10, 2018 - 15:09

12 fotografies recorren les lluites veïnals i els èxits protagonitzats per les dones del districte

Donar visibilitat a les dones de Nou Barris que han lluitat –i encara lluiten- per un districte més just, solidari, igualitari i fratern. És un dels objectius del calendari 2018 editat pel Districte, en un recorregut per moments històrics del passat (alguns més llunyans, d’altres no tant), que tenen un punt en comú: la lluita de les dones en defensa dels seus drets i els de la seva comunitat.

Són 12 imatges, doncs, que representen moments com les protestes per l’esfondrament d’un edifici al Turó de la Peira a causa de l’aluminosi, o la reclamació d’equipaments escolars per al districte. També hi trobareu un record per a activistes com Maria Ángeles Rivas Ureña, en una imatge impactant amb els “grisos” carregant contra la ciutadania, o una altra imatge de l’any 1964 en què s’aprecia una veïna del districte treballant amb el pic i la pala en les obres de construcció del clavegueram del barri de les Roquetes.

El calendari del 2018 té, doncs, un marcat color violeta, en una època en què reivindicacions com el divorci o l’avortament han donat pas a d’altres, com la lluita contra la violència masclista o la igualtat de drets en l’àmbit laboral.

En l’elaboració del calendari, que teniu a la vostra disposició als diferents equipaments del districte, han col·laborat dones del moviment associatiu del districte i diverses entitats i equipaments com l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, La Indomable, Acció contra la Violència Domèstica, el col·lectiu InVisibles, el centre cultural Ton i Guida i els centres cívics Can Basté i Zona Nord.