Esteu aquí

Nou Barris, per l’eliminació de la violència vers les dones

dimecres, novembre 15, 2017 - 14:51

El districte programa una sèrie d’activitats amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violència vers les dones

El 25 de novembre de 1960, les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, van ser brutalment assassinades a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo, a la República Dominicana, mentre anaven a visitar els seus marits empresonats.

L’any 1981, el 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere en el context del primer “Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe” celebrat a Bogotà, la capital de Colòmbia. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. No va ser fins al 1999, però, quan Nacions Unides va donar caràcter oficial a aquesta data.

Nou Barris, a través del Districte i també d’equipaments com el Centre Cívic Zona Nord o la biblioteca Zona Nord, la biblioteca Nou Barris, el Centre Cívic Torre Llobeta, Can Basté i el Centre Ton i Guida, han organitzat una sèrie d’actes per denunciar i conscienciar sobre aquesta autèntica xacra social que és la violència de gènere.

L’acte central tindrà lloc el divendres 24 de novembre, a la plaça de Can Basté, de 18 h a 20.30 h, amb la presentació del “Manifest contra la Violència Masclista”, una lectura de poemes, la projecció del curtmetratge “Caminemos contra la violencia” i l’obra de teatre “Clara”.

Si voleu conèixer tota la programació, podeu consultar-la aquí.