Esteu aquí

Nou Barris posa fil a l’agulla en la lluita contra els incendis

divendres, juliol 14, 2017 - 08:25

Iniciats els treballs per netejar la zona boscosa de Collserola que limita amb el districte i altres espais de risc

Nou Barris ha activat els treballs per netejar la zona boscosa de la zona del districte que limita amb Collserola. En concret, ha començat una actuació a Ciutat Meridiana i Torre Baró, des de la plaça Karl Marx fins al mirador de Torre Baró, que durarà fins a finals de setembre o principis d’octubre i que afecta el vessant de la muntanya contigu a la ciutat. L’actuació consisteix a netejar el sotabosc, perfilar els arbres per garantir-ne el creixement i talar els que sigui necessari, per bé que la llenya que en resulti acabarà fent-se servir com a compostatge. Tot plegat per reduir el risc d’incendi i, també, per garantir la mobilitat. Aquests treballs tenen un pressupost de 132.000 euros, dels quals el Districte de Nou Barris n’aporta 30.000, i els duen a terme persones amb risc d’exclusió social o empresonades, a partir d’un conveni establert amb el Parc de Collserola i seguint la filosofia de contractació responsable de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta no és, però, l’única actuació de neteja i desbrossament que es du a terme a Nou Barris. Diversos equips estan actuant ja a la zona nord del districte (Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona) i a partir del 24 de juliol ho faran també a la franja de muntanya més propera als edificis de la carretera Alta de Roquetes (Canyelles, Roquetes i Trinitat Nova) per netejar marges, vials i parcel·les (en principi municipals i, si cal, també no municipals). Les feines són a càrrec de persones amb risc d’exclusió social en conveni amb entitats del sector i també persones empresonades. Les tasques es duran a terme fins al final de l’any i estan pressupostades en gairebé 180.000 euros.

En paral·lel, Nou Barris està netejant des del mes passat tots els solars municipals del districte amb una inversió de gairebé 46.000 euros. El personal que realitza aquestes tasques són persones amb discapacitat intel·lectual de centres ocupacionals. Les actuacions tenen el mateix objectiu: detectar, aïllar i eliminar la brossa.

Per últim, el personal dels plans d’ocupació municipals, gestionats conjuntament per Barcelona Activa i el Districte, porta a terme de manera habitual actuacions de retirada de runa i brossa provocada pels abocaments incontrolats, amb una important inversió econòmica.