Esteu aquí

Nou Barris t’ho explicarà tot de la rehabilitació d’habitatges

dimarts, març 6, 2018 - 17:17

Ajuts a la rehabilitació energètica, d’interiors i d’edificis per a comunitats

El proper 12 de març, a partir de les 18.30 h, teniu una cita a la Sala de Plens del Districte de Nou Barris, a la plaça major de Nou Barris, 1. Hi tindrà lloc una sessió informativa per explicar els ajuts que l’Ajuntament de Barcelona ofereix per a la rehabilitació d’habitatges.

Actualment, s’atorguen tres tipus d’ajuts. Són els següents:

Ajuts a la rehabilitació energètica

Tenen per objectiu fomentar l’eficiència energètica als edificis. Per tant, es finances accions com ara la generació d’energia renovable amb plaques solars o fotovoltaiques, o la instal·lació d’aïllaments i altres actuacions sobre façanes, cobertes i terrats, mitgeres i celoberts

Ajuts a la rehabilitació d’interiors

Se subvencionen obres com ara la supressió de barreres arquitectòniques, la instal·lació d’aparells elevadors o el canvi de banyeres per dutxes; les millores d’aïllament de l’habitatge o canvi de tancaments, o la instal·lació de subministraments (aigua, llum i gas)

Ajuts a la rehabilitació d’edificis per a comunitats

Aquests ajuts pretenen millorar els espais comuns. Per tant, reben ajuts les actuacions destinades a resoldre les patologies estructurals dels edificis, les obres no estructurals a façanes, patis o celoberts, les obres de millora de l’accessibilitat (ascensors, rampes…) i l’eliminació de materials obsolets o en mal estat a les xarxes de sanejament, aigua, electricitat o gas.

Tingueu present que els habitatges que es poden beneficiar de tots aquesta ajuts han de ser residències habituals i permanents. En el cas dels edificis, un 70% de la superfície ha d’estar destinada a habitatge habitual. A més, han d’haver estat construïts abans de 1992, excepte en les ajudes per millorar l’eficiència energètica o l’accessibilitat.

Us esperem a la sessió del proper 12 de març! I recordeu que, com sempre fem en aquest tipus de sessions informatives, al final de l’explicació s’obrirà un torn perquè pugueu formular les preguntes que considereu oportunes.

Més informació sobre requisits, quantia i terminis de sol·licitud a les oficines d’habitatge i al web www.habitatge.barcelona