Esteu aquí

Obertes les inscripcions per al primer Saló de l’Ocupació Juvenil

dilluns, març 12, 2018 - 16:31

Té per objectiu promoure l’ocupació de qualitat entre el jovent de 16 a 35 anys

La Setmana de la Formació i el Treball compta aquest any amb un nou saló, els dies 14, 15 i de 16 de març. El Saló de l’Ocupació Juvenil se suma així al Saló de l’Ensenyament i el Saló Futura a Fira de Barcelona, amb la voluntat de promoure l’ocupació de qualitat entre el jovent de 16 a 35 anys i la intenció d’esdevenir un gran punt de connexió entre la població jove i tota l’oferta formativa i laboral.

Els més de 7.000 visitants que s’hi esperen ja poden inscriure’s-hi gratuïtament al web del Saló.

El Saló distribuirà la seva oferta de recursos i serveis en vuit grans àrees d’especialitat i es programaran més de 170 activitats per facilitar als i les visitants tota la informació sobre els serveis públics municipals de recerca de feina, assessorar-los sobre els seus drets i deures laborals, descobrir-los noves ocupacions i oficis o convidar-los a fer networking i a obrir-se al món de l’emprenedoria.

Una cinquantena d’entitats del tercer sector i altres agents hi participaran mitjançant dinàmiques, experiències i xerrades i presentaran propostes, projectes i serveis que ofereixen, com per exemple programes de formació i inserció laboral o programes de segones oportunitat educatives.

El Saló comptarà també amb la presència d’empreses de diferents sectors professionals, en un espai on els i les joves podran conèixer quins són els processos de selecció que tenen oberts i quines competències valoren més en els i les professionals que incorporen.

Coorganitzat per Barcelona Activa i el Departament de Joventut de l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020, el Saló es produeix després de registrar-se al darrer trimestre del 2017 una taxa d’atur juvenil del 22,2% a la ciutat.