Esteu aquí

Quatre punts de recollida de signatures a Nou Barris per remunicipalitzar l’aigua

dijous, febrer 1, 2018 - 14:00

L’objectiu, recollir 15.000 signatures a tota Barcelona fins al 15 de febrer

Més de 40 entitats de Barcelona han teixit una xarxa ciutadana per aconseguir que la gestió de l’aigua a Barcelona es dugui a terme de forma pública i amb la participació de la ciutadania. El seu objectiu és aconseguir 15.000 signatures d’aquí al 15 de febrer.

A Nou Barris, hi ha quatre punts de recollida:

  • AV Prosperitat (carrer Baltasar Gracián, 24)
  • Consum Responsable Nou Barris, S.C.C.L (carrer Badosa 36)
  • Casal de Barri Ateneu la Bòbila (carrer de l’Estudiant, 1)
  • Botiga La iaia Mercè (carrer Emili Roca, 52)

La iniciativa vol apropar-se a una situació més similar a la de la resta d’Europa i del món, on la gestió de l’aigua és pública en un 80% i 90% respectivament. Actualment, a Catalunya la situació és a la inversa: la gestió de l’aigua és en més d’un 80% privada.

La iniciativa està inspirada en els referèndums i les consultes convocades pels moviments socials de grans ciutats com Berlin o Madrid i de països com Itàlia i Uruguai. Aquestes  lluites dels darrers 15 anys serveixen com a referents per haver dut a terme processos de remunicipalització i de defensa de la gestió pública de l’aigua a partir de l’organització de la societat civil.

Inspirada en aquestes lluites, ara és Barcelona qui comença el procés de remunicipalització mitjançant una Iniciativa Ciutadana, que proposa l’aprovació d’una consulta a Barcelona amb la pregunta: “Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana”?

Cada districte té un Equip de Campanya que funciona de forma organitzada per planejar, gestionar i convocar sessions informatives i formatives a diferents espais del barri com casals, ateneus, biblioteques… muntar taules al carrer per aconseguir signatures, explicar el procés participatiu i sumar més i més persones voluntàries com a fedatàries.

Més informació: http://www.aiguaesvida.org/comunicat-gota-a-gota-remunicipalitzem-laigua-a-barcelona-a-barcelona-amb-laigua-aprofundim-en-la-democracia-objectiu15000/