Esteu aquí

Torre Baró omple de vida el seu Casal de Barri

dilluns, febrer 5, 2018 - 11:31

Gran assistència veïnal a la inauguració del nou equipament

El nou casal de barri de Torre Baró ja té l’únic que li faltava: la participació dels seus veïns i veïnes. La benvinguda al nou equipament es va celebrar el passat dissabte amb una multitudinària festa d’inauguració, on els assistents van poder visitar les instal·lacions tot gaudint d’activitats diverses, com exhibicions de ball, tallers per a la mainada o fins i tot una animada xaranga.

A l’acte inaugural hi van participar la regidora del Districte, Janet Sanz, i entitats de Torre Baró com l’Associació de Veïns i Veïnes, el Club Esportiu o l’Associació de Gent Gran, que tenen la seva seu al nou espai. El local s’ubica a la planta primera de l’edifici de l’avinguda d’Escolapi Càncer, 5, i la seva habilitació com a casal de barri ha suposat una inversió d’1,36 milions d’euros. El nou emplaçament farà que el casal creixi, els veïns i veïnes puguin participar en més activitats i tallers i les entitats disposin de més espais de trobada.

El casal de barri, que fins ara estava situat en un espai més petit al mateix carrer, guanyarà espai i podrà oferir una programació més completa i diversificada gràcies a la nova ubicació. De moment, el veïnat ja pot gaudir dels balls de gent gran i els tallers de dansa comunitària, ball en línia, balls llatins, balls de saló, pilates, ioga, ganxet i costura que s’ofereixen durant aquest primer trimestre del 2018.

A més, el centre agrupa altres serveis municipals, com un dispositiu d’inserció sociolaboral de Barcelona Activa que ja està en marxa i dona servei als barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana. Ofereix activitats i tallers de recerca de feina, noves tecnologies, alfabetització lingüística en diversos idiomes, assessorament laboral, atenció individual, obtenció de carnets professionals (manipulació d’aliments, plataformes i carretons elevadors) i intermediació per millorar les possibilitats d’inserció laboral.

I més endavant, es posarà en funcionament un equip interdisciplinari per a la petita infància que atendrà infants de 0 a 6 anys que tenen o poden tenir trastorns del desenvolupament –i també les seves famílies–. I també un centre de desenvolupament infantil i atenció precoç, que serà gestionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i ampliarà el centre que ja funciona al C/Luz Casanova, 11. Els dos serveis estaran a ple rendiment a la tardor de 2018.

L’immoble que acull el casal de barri és un dels adquirits per l’Ajuntament a Regesa en l’àmbit de Torre Baró per incrementar el parc d’habitatge públic. A més, permet sumar un actiu més a l’entorn de la renovada plaça de l’Eucaliptus i dinamitzar l’activitat i la regeneració integral de la part baixa del barri.