Esteu aquí

Tot a punt per inaugurar el nou Casal de Barri de Torre Baró

divendres, gener 26, 2018 - 10:03

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 3 de febrer, a partir de les 11.30 h

Les noves instal·lacions del Casal de Barri de Torre Baró són ja una realitat. Ubicades a l’avinguda Escolapi Càncer, 5, l’equipament s’inaugurarà oficialment el proper dissabte 3 de febrer, en una jornada de portes obertes on s’oferirà informació de les activitats que es porten a terme, i on també hi haurà un pica-pica i activitats familiars.

Els nous locals del Casal de Barri de Torre Baró tenen més de 1.000 m2 i disposen d’una sala polivalent, espai per a la gent gran, espais per als serveis d’inserció laboral i atenció precoç, aules taller, un buc d’assaig, cuina per fer tallers i espais per a les entitats del barri. És, doncs, un equipament amb gran potencial concebut perquè el veïnat pugui participar de més activitats i tallers, i perquè les entitats hi puguin tenir espais de trobada.

De moment, hi tenen la seva seu l’Associació de Veïns i Veïnes Torre Baró, l’Associació de Gent Gran Torre Baró i el Club Esportiu Torre Baró.

Els locals acullen tres equipaments:

  • Casal de Barri de Torre Baró. Situat fins ara en un espai més petit al mateix carrer, ara podrà oferir una programació més completa i diversificada. De moment ja s’hi pot gaudir dels balls de gent gran i els tallers de dansa comunitària, ball en línia, balls llatins, balls de saló, pilates, ioga, ganxet i costura que s’ofereixen durant aquest primer trimestre del 2018.
  • Dispositiu d’inserció sociolaboral de Barcelona Activa. Ja en marxa, dona servei als barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana, i s’emmarca dintre del projecte “Treball als barris”, que ofereix activitats i tallers de recerca de feina, noves tecnologies, alfabetització lingüística en diversos idiomes, assessorament laboral, atenció individual i obtenció de carnets professionals (manipulació d’aliments, plataformes i carretons elevadors).
  • CDIAP EIPI Nou Barris. Es tracta d’un servei que atén infants de 0 a 6 anys que tenen, o poden tenir, trastorns del desenvolupament. També atén les seves famílies. Disposa d’un equip interdisciplinari amb professionals de treball social, neuropediatria, fisioteràpia, logopèdia, psicologia i psicomotricitat. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat disposa d’un CDIAP a Nou Barris (C/ Luz Casanova, 11) que ara s’amplia i ofereix serveis també des de Torre Baró. Es posarà en marxa progressivament i funcionarà a ple rendiment a la tardor de 2018.