Presentació de
l’Ada Colau Ballano

Nascuda a Barcelona el 1974, Ada Colau Ballano és l’alcaldessa de Barcelona des del 13 de juny. En aquesta data s’ha estrenat com a càrrec municipal, ja que fins ara la seva figura ha estat vinculada a l’activisme social i no directament a la política.

Es defineix com a investigadora i activista de drets humans. Va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona i ha treballat en l’àmbit de la comunicació, fent tasques de consultoria, producció televisiva i traducció i interpretació d’italià. Des de 2007 treballava a l’Observatori DESC, una plataforma conformada per entitats i persones dedicades a l'estudi i defensa dels drets econòmics, socials i culturals.

De la seva llarga trajectòria en l’activisme social destaca la seva implicació en el moviment veïnal, des de Ciutat Vella primer i com a membre de la Junta de la Confederació de Federacions d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) més tard; i en el moviment pel dret a l’habitatge. Va ser una de les fundadores, i portaveu durant 5 anys, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), tasca per la qual ha rebut diversos premis.

Al 2014 es va convertir en una de les portaveus de Guanyem Barcelona, la plataforma ciutadana organitzada amb l'objectiu de concórrer a les eleccions municipals, que finalment va derivar en Barcelona en Comú, la candidatura que aplega sectors amplis de la societat civil, i de diverses forces socials i polítiques (Guanyem Barcelona, Podem BCN, Procés Constituent, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa i Equo).

 

Propòsits del mandat

Ser la nova alcaldessa de Barcelona és un immens honor per a mi i un somni compartit que s’ha fet realitat gràcies a la implicació decidida i valenta dels veïns i veïnes. A elles i a ells els devem una nova manera de governar basada en polítiques més democràtiques, justes i transparents, on esdevinguin els veritables protagonistes i que ens facin sentir orgullosos de la nostra ciutat.

Barcelona serà realment una ciutat justa quan la riquesa arribi a tothom i a tots els barris. L’accés a l’habitatge, a l’educació, a la sanitat o a l’alimentació han de ser drets garantits a totes les persones. Per això treballarem amb fermesa per generar nous llocs de treball de qualitat i apostar per nous sectors estratègics com la rehabilitació urbana i energètica, el servei a les persones més vulnerables, l’economia social i cooperativa, o la recerca i la innovació. Defensant el bé comú, reforçant els drets socials, i implantant polítiques ecològiques i d’urbanisme amable.

Volem manar obeint la ciutadania. Així és com entenem la política i així és com ens agradaria governar una ciutat que ofereixi oportunitats per a tothom, amb l’ajut i la coresponsabilitat de totes les treballadores i treballadors municipals.

Comptem amb vosaltres.

Ada Colau
Alcaldessa de Barcelona

inici  /  l'alcaldessa  /  l'equip de govern  /  el cartipàs  /  el ple  /  el gerent