Presentació del gerent,
Jordi Martí Grau

Jordi Martí Grau, el nou gerent municipal, té una àmplia experiència a l’Ajuntament de Barcelona, on va entrar per primer cop el 1996. És llicenciat en Ciències de l’Educació.

Jordi Martí va néixer a Barcelona l’any 1965. La seva activitat professional s’ha centrat en l’àmbit de la cultura, la gestió pública i la docència. En aquest sentit, va ser l’impulsor del primer Pla Estratègic de Cultura de Barcelona, del Pla de Biblioteques i de la xarxa de Fàbriques de Creació. La seva activitat docent ha estat vinculada a les polítiques i la gestió cultural.

Ha estat director de l’ICUB del 1999 al 2003, institut on va tornar al 2006 per fer-se càrrec de la gerència fins al 2007. Del 2004 al 2006 va ser el sots director del CCCB i al 2007, de nou a l’Ajuntament, va convertir-se en delegat de Cultura. Al 2011 va ser escollir regidor per les llistes del PSC, partit del qual va exercir de portaveu del grup municipal 2012 al 2014.

 

Propòsits en
clau interna

Des del punt de vista de l’estructura de l’Ajuntament el principal objectiu d’aquest mandat és garantir la continuïtat institucional. L’Ajuntament de Barcelona ha tingut sempre un equip professional d’altíssima qualitat i un model de gestió envejat per moltes ciutats. Per tant hem de preservar el millor que aquesta casa ha sabut construir des de l’any 79 cap a aquí i alhora hem de ser capaços que aquesta màquina que ha funcionat bé sigui capaç d’adaptar-se a uns nous temps, a una nova manera de fer política i a una nova manera de gestionar els serveis públics.

Això ens obliga a canviar com fem la feina, a repensar des dels districtes i els serveis que estan més en contacte amb el carrer i amb els barris fins a les grans àrees centrals. El gran repte és, per tant, mantenir allò que ha funcionat, que és moltíssim, però ser capaços de saber-nos adaptar als nous reptes i noves demandes de la societat. És una cosa que haurem d’anar construint, perquè la gestió no es dissenya i després s’aplica, sinó que es pensa i es fa moltes vegades alhora.

inici  /  l'alcaldessa  /  l'equip de govern  /  el cartipàs  /  el ple  /  el gerent