5 regidors i 5 regidores de Barcelona en Comú liderats per l’alcaldessa governaran la ciutat durant
els propers quatre anys a partir de quatre macroàrees i els 10 districtes.
La pràctica totalitat de l’equip de govern s’estrena com a regidor o regidora de l’Ajuntament.
En aquest espai fem una breu presentació dels nous regidors i regidores.
Les tinències d’alcaldia
  GERARDO PISARELLO PRADOS
Primer tinent d’alcalde, responsable de l’àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica. Regidor del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Tucamán (Argentina), 1970. Viu a Barcelona des del 2001. Doctor en Dret i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona. Ha escrit diversos llibres sobre constitucionalisme, drets humans i dret a la ciutat. Durant més de deu anys ha estat vicepresident de l’Observatori DESC, plataforma dedicada a l'estudi i defensa dels drets econòmics, socials i culturals. És membre de Procés Constituent. Ha estat col·laborador dels mitjans digitals Publico.es, Eldiario.es i Sin Permiso.

  LAIA ORTIZ CASTELLVI
Segona tinenta d’alcalde, responsable de l’àrea de Drets Socials. Regidora del Districte de Sant Andreu.

Barcelona, 1979. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra. Membre d’Iniciativa per Catalunya-Verds. Fins al passat mes d’abril era diputada al Congrés dels Diputats, on ha estat portaveu d’Energia, Cooperació, Medi Ambient i Canvi Climàtic. Del 2007 al 2012 va ser diputada al Parlament de Catalunya, portant temes d’Hisenda, Educació i Salut. Ha treballat com a analista sobre polítiques públiques de gènere i ha estat consellera del Districte de Sant Andreu portant Dona, Cooperació i Medi Ambient. Guardonada en dues ocasions amb el premi Avizor com a diputada més compromesa en la lluita contra la pobresa.

  JAUME ASENS LLODRÀ
Tercer tinent d’alcalde, responsable de l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència. Regidor del Districte de Sants-Montjuïc.

Barcelona, 1972. Llicenciat en Dret i Filosofia per la Universitat de Barcelona. Ha exercit com a advocat especialitzat en drets humans, moviments socials i lluita contra la corrupció. És membre de la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats i de l'Associació Catalana pels Drets Humans, igual que de Procés Constituent. Va ser un dels promotors del manifest fundacional de Podemos.

  JANET SANZ CID
Quarta tinenta d’alcalde, responsable de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. Regidora del Districte de Nou Barris.

Tamarit de Llitera, 1984. Llicenciada en Dret, i Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra. Va ser regidora de l’Ajuntament per ICV-EUiA durant el mandat 2011-2015, lloc des del qual va fer el seguiment dels temes de promoció econòmica, ocupació, medi ambient, dones, joventut, LGTB, noves tecnologies i drets dels animals. Des del 2006 és membre de la branca Acció Jove de CCOO i del 2007 al 2011 va treballar com a agent de feminització a ICV. També és membre de la Permanent de Dones amb Iniciativa.

Els altres membres de l'equip de govern
  RAIMUNDO VIEJO VIÑAS
Regidor d’Educació i Universitat, i del Districte de Gràcia.

Vigo, 1969. És politòleg i activista. Viu a Barcelona des de 2005. Ha estat professor a les universitats de New Haven, UAB, Chicago, UPF, Lausanne i Compostel·la. Fins a la seva entrada a l’Ajuntament treballava com a professor associat de “Teories del Nacionalisme; Moviments Socials i Polítiques Alternatives i Política Comparada” a la Universitat de Girona i com a editor i docent d’Artefakte, un entramat cooperatiu de diverses activitats d’edició, formació i llibreria.

  GALA PIN FERRANDO
Regidora de Participació i Territori, i del Districte de Ciutat Vella.

València, 1981. Estudis en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Viu a Barcelona des del 2003. Des de 2009 està vinculada a la defensa dels drets i les llibertats a la Xarxa, i a la implementació de pràctiques de tecnopolítica i democràcia en línia. L’any 2012 va entrar a la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH). Ha treballat en la producció d'esdeveniments, en tasques relacionades amb el programari lliure i la comunicació digital. Com a veïna de la Barceloneta està involucrada en la defensa recuperació de la memòria cooperativa, la defensa d’un port ciutadà i el moviment contra el turisme depredador.

  AGUSTÍ COLOM CABAU
Regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, i del Districte de l’Eixample.

Barcelona, 1961. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, és professor del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona. Va ser síndic de la Sindicatura de Comptes de Catalunya del 2004 al 2011. És membre del Consell Editorial de la Revista Economía Crítica. Ha col·laborat en diverses entitats i moviments, entre ells el 15-M. És membre d’ICV i de CCOO. Ha treballat en l’anàlisi de l’actual crisi econòmica, el deute i la fiscalitat.

  LAURA PÉREZ CASTAÑO
Regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, i del Districte de Les Corts.

Barcelona, 1982. Té estudis en Periodisme i Cooperació Internacional amb el Desenvolupament. Ha treballat en estratègies de desenvolupament en turisme al Perú i a Bolívia, en municipalisme a l’Equador, en drets econòmics i polítics de les dones a Guatemala i al Salvador, i en eliminació de la violència sexual a l’espai públic amb ONU Dones. Té un postgrau en Violència urbana amb perspectiva de gènere pel CEUR (Argentina) i està fent un màster en Estudis de Gènere, Dones i Ciutadania a la Universitat de Barcelona.

  MERCEDES VIDAL LAGO
Regidora de Mobilitat i del Districte d’Horta-Guinardó.

Barcelona, 1981. Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat vicepresidenta de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), on s’ha ocupat de temes mediambientals. Participa a Aigua és Vida i a l’Aliança contra la Pobresa Energètica. Està vinculada a grups cristians de base i, des de 2004, forma part d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). Ha participat en programes de conservació dels recursos hídrics, projectes sobre mobilitat sostenible, corredors verds urbans i aprofitament d’energia solar.

  JOSEP MARIA MONTANER MARTORELL
Regidor d’Habitatge i del Districte de Sant Martí.

Barcelona, 1954. Doctor arquitecte, amb estudis d'Antropologia i Història Moderna, i catedràtic de Teoria de l’Arquitectura de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC). Del 2008 al 2013 va ser director de la recerca “Arxiu crític model Barcelona 1973-2004”. Amb Zaida Muxí, és codirector del Laboratorio de la vivienda colectiva sostenible, que ha impartit màsters a Barcelona i Mèxic DF i ha assessorat la Generalitat de Catalunya, la Junta d’Andalusia i els municipis de São Paulo i Buenos Aires. Al 2005 va rebre el Premio Nacional por Iniciativa Periodística en Urbanismo del Ministerio de Vivienda pels seus articles als diaris El País y La Vanguardia. Va ser codirector del Máster Laboratori de l’Habitatge del Segle XXI de la UPC.

inici  /  l'alcaldessa  /  l'equip de govern  /  el cartipàs  /  el ple  /  el gerent