Servei d'informació d'obres

Notícies

Afectacions a la mobilitat per obres durant la Setmana Santa

12/04/2019 - 08:47h. - Ecologia Urbana -

Durant la Setmana Santa, que va del cap de setmana del 13 i 14 d’abril fins el dilluns 22 d'abril, tindran lloc a Barcelona diverses obres de reurbanització, estructures vials, pavimentacions i serveis de subministrament aprofitant un escenari de menor mobilitat viària, de manera que es veurà reduït l’impacte sobre la circulació viària i les molèsties als veïns i veïnes.

Barcelona es posa a punt aprofitant aquesta setmana en que molts barcelonins i barcelonines, i també treballadors i treballadores procedents d’altres municipis, estan de vacances. D’aquesta manera, l’impacte i les molèsties de les diverses obres que s’hi duen a terme són menors per a les persones i la mobilitat.

Districte de l’Eixample

Els dies 13 i 14 d’abril es renovarà l’enllumenat de les tercianes de la gran via de les Corts Catalanes entre el carrer d’Aribau i la Rambla de Catalunya. Els treballs d’obra civil es faran per meitats mantenint dos carrils de circulació. Caldrà retirar també l’estacionament i els contenidors. El 21 d’abril es farà la reposició de la rasa amb l’aglomerat definitiu en les mateixes restriccions que l’obra civil.

S’aprofitarà la reducció del trànsit del carrer d’Aragó al costat Llobregat del passeig de Gràcia per substituir la canalització actual entre el 19 i el 21 d’abril. Els treballs es faran per meitats de calçada mantenint dos carrils de circulació com a mínim, deixant lliures tres carrils el més aviat possible. Es retirarà l’estacionament i les obres començaran pel costat muntanya.

El 19 d’abril entre les 9 i les 20 hores es traslladarà un mòdul de telecomunicacions a l’entorn de la Sagrada Família i s’haurà de tallar el tram del carrer Mallorca entre els carrers de Marina i Sardenya. Per minimitzar l’afectació a l’entorn, està previst deixar un carril de 3,50 metres d’amplada, només per a permetre el pas de les línies de bus i d’accés als veïns i veïnes que tenen un pàrquing en el tram del carrer afectat.

Districte Les Corts

Els treballs de pavimentació de l’avinguda Sarrià entre el carrer París i l’avinguda Diagonal es durà a terme els dies 13 i 14 d’abril. Es mantindran només dos carrils de circulació, començant pel costat mar del carrer París i acabant pels costats muntanya de les avingudes Josep Tarradellas i Diagonal.

Districte de Sarrià – Sant Gervasi

El 21 d’abril a partir de les 8 hores es repararan les cinc juntes a la calçada de la Via Augusta entre els carrers Hort de la Vila i Demestre. Es tallarà la circulació al carrer Hort de la Vila i la restricció es farà en dues fases per garantir les ocupacions de la maquinària i facilitar la circulació pel costat Besòs de la calçada. Les parades de bus dels dos sentits del tram entre els carrers de Demestre i de Pau Alcover s’anul·laran.

Alhora, es pavimentaran els dos sentits del tronc central de la Via Augusta, entre els carrers Hort de la Vila i Dolors Monserdà, un tram a cel obert i un tram de túnel sota el passeig de la Bonanova. Així doncs, el sentit ascendent es tallarà al carrer Hort de la Vila, desviant la circulació pel lateral a l’alçada del carrer Pau Alcover amb dos carrils de circulació. D’altra banda,  el sentit descendent es tallarà al carrer Dolors Monserdà. La circulació que prové de la C-16 d’entrada a Barcelona es desviarà per la sortida del passeig de la Bonanova.

Districte de Gràcia

La pavimentació del carrer d’Astúries entre la travessera de Sant Antoni i Torrent de l’Olla, així com la pavimentació de la travessera de Sant Antoni entre els carrers d’Astúries i Montseny es farà els dies 15 i 16 d’abril. Estan programats treballs de fresat el 15 d’abril amb tall, començant pel carrer d’Astúries des de Torrent de l’Olla, i a mida que s’avanci cap al carrer Badia es podrà obrir la circulació. Els treballs d’aglomerat tindran lloc el 16 d’abril començant pel carrer d’Astúries des de Torrent de l’Olla, amb les mateixes condicions que el fresat.

En paral·lel a aquesta actuació es pavimentarà el carrer Robí entre els carrers de Torrent de l’Olla i Verdi. El 15 d’abril es tallarà el carrer, tot desviant la circulació per Verdi – Or – Torrent de l’Olla. Serà necessari tallar la cruïlla dels carrers Astúries amb Topazi i Torrent de l’Olla.

El 14 d’abril entre les 9 i les 21 hores es retiraran les antigues escales mecàniques i es col·locaran les noves a la Riera de Cassoles (Antiga avinguda Príncep d’Astúries). La grua se situarà al carril lent, i les potes sobre la vorera amb planxes de repartiment i sobre el segon carril de circulació.

Districte d’Horta Guinardó

La nit del 14 d’abril, des de mitjanit fins a les 5 hores, es tallarà la circulació del sentit Besòs del tram de la Ronda de Dalt comprès entre el carrer Duc de Ribas i l’avinguda d’en Jordà.

Per a connectar els barris de Sant Genís dels Agudells i Montbau sense haver de donar la volta al recinte hospitalari, es reurbanitzarà del 19 al 22 d’abril el carrer Nínive per transformar-lo en un nou accés al recinte de l’Hospital de la Vall d’Hebron des de l’avinguda d’en Jordà. Els treballs es faran per meitats de calçada mantenint la circulació i retirant l’estacionament del personal de l’hospital.

Per altra banda, per millorar la xarxa d’aigües a la plaça d’Alfonso Comín està previst realitzar el creuament del passeig de Sant Gervasi el 19 i el 20 d’abril i el creuament de l’avinguda República Argentina el 21 d’abril. La reposició definitiva dels dos creuaments es farà el 22 d’abril entre les 9 i les 12 hores. Al passeig de Sant Gervasi, l’obra civil es farà per meitats de calçada mantenint un carril de circulació de 3,50 metres i desviant la circulació per Esteve Terradas. Al seu torn, a l’avinguda República Argentina les obres es faran amb tall total, desviant la circulació pel carrer de Roman Macaya.

El 21 d’abril des de les 9 fins a les 18 hores i el 22 d’abril entre les 9 i les 12 hores, hi haurà afectacions al passeig de la Vall d’Hebron al costat Besòs del carrer Coll i Alentorn. Els treballs es faran amb tall total de la calçada, desviant la circulació per Coll i Alentorn – Granja Vella – lateral mar del passeig de la Vall d’Hebron. Per garantir l’accés al dipòsit de BSM i al pàrquing del lateral mar, el tram del passeig de la Vall d’Hebron entre la sortida número 5 de la Ronda i el carrer Granja Vella quedarà en atzucac. Per realitzar el moviment d’accés al tram en atzucac s’habilitarà el canvi de sentit al pont del carrer Granja Vella amb el lateral muntanya del passeig de la Vall d’Hebron.

Districte de Sant Andreu

El dies 20 i 21 d’abril entre les 9 i les 15 hores es faran obres al creuament de calçada de l’avinguda Meridiana al costat mar del carrer de Garcilaso per a instal·lar-hi una xarxa d’aigües. Els treballs es faran per meitats de calçada mantenint dos carrils de circulació de 3,00 metres i 2,60 metres a cada calçada.

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió