Servei d'informació d'obres

Notícies

Afectacions a la mobilitat per obres i treballs a les rondes

09/11/2018 - 09:45h. - Ecologia Urbana -

Conjuntament amb les obres que tenen lloc a diversos districtes de la ciutat, del 4 al 21 de novembre de 2018 s’han planificat treballs a diferents túnels de les rondes que afectarà la mobilitat durant les nits del 12 al 15 de novembre.

Districte d’Horta – Guinardó

Per proves de funcionament dels sistemes de seguretat, el Túnel de la Rovira romandrà tancat la nit del 8 al 9 de novembre a partir de les 23.00 hores en sentit descendent.

El desviament recomanat dels vehicles es farà per la Rambla del Carme, carrer Pedrell, passeig de la Font d’en Fargas, passeig Maragall, Sant Antoni Maria Claret i carrer Padilla.

A les 23.30 hores de la mateixa nit es tallarà en sentit ascendent, tot desviant els vehicles pel carrer Thous, Ronda del Guinardó, passeig Maragall, carrer Lisboa, carrer Porto i plaça de l’Estatut. El trànsit es restaurarà a les 5.00 hores.

Districte de Sarrià – Sant Gervasi

La calçada del Pere II de Montcada a l’alçada del pas de vianants amb el passeig de Reina Elisenda de Montcada quedarà tallada del 5 al 23 de novembre per obres de manteniment de la xarxa de gas. Si afectés també la vorera Llobregat es mantindria un carril de circulació en sentit Llobregat.

Pel mateix motiu, del 5 al 9 de novembre només es mantindrà un carril de circulació en el tram comprès entre els carrers Ramon M. I Planas i Duquesa d’Orleans.

Districte de Ciutat Vella

La reurbanització de les voreres de la Via Laietana continuarà amb la planificació iniciada el juliol de 2018. Així, del 12 de novembre al 12 de desembre hi haurà afectacions a la cruïlla entre la Via Laietana i el Consolat de Mar, garantint un carril de circulació exclusiu pel veïnat. També s’ocuparà puntualment un carril de circulació de la Via Laietana en sentit muntanya de 9.30 a 18.00 hores.

Durant els mateixos dies es planifiquen treballs a la Via Laietana amb Joan Massana. Es tallarà el carrer i l’accés al barri s’haurà de fer per Pla de Palau – Canvis Vell – Canvis Nou – Carrer de la Nau.

S’invertiran els sentits dels carrers i es baixaran les pilones. Igualment, s’ocuparà puntualment un carril de circulació de la Via Laietana en sentit muntanya de 9.30 a 18.00 hores.

Districte de Les Corts

A l’avinguda Esplugues entre els carrers Carreras i Gran Capitan es canviarà un carril de serveis per un carril bus. Per aquest motiu, el dies 10 i 11 de novembre s’hi mantindrà un sol carril de circulació.

Districte de Sants – Montjuïc

La reurbanització del carrer Carreras Candi afectarà la mobilitat del 12 de novembre al 14 de desembre. Així doncs, s’ocuparà la calçada del costat Besòs del carrer Carreras Candi i el costat muntanya del carrer Esteràs fins el 7 de gener, tot assegurant l’accés als serveis d’emergència.

Districte de l’Eixample

El Carrer Casanova, entre Còrsega i Londres, es programen treballs a la vorera Llobregat del 12 al 30 de novembre, tot ocupant el carril de serveis de la calçada amb maquinària d’obres.

Districte de Sant Martí

Els treballs per garantir el servei del TRAM al voltant de les Glòries tindran lloc del 12 al 21 de novembre a partir de les 5.00 hores. Al carrer Llacuna es retirarà l’estancionament de motos del costat Besòs i es mantindran tres carrils de circulació en sentit muntanya. També s’habilitarà el carril d’estacionament de motos com a carril d’espera per al gir al lateral.

La Meridiana segueix en obres i el tram entre els carrers Aragó i València es veurà afectat. Es desvien els vehicles de forma definitiva pels dos nous carrils generats adjacents a la mitjana la nit del 12 al 13 de novembre. En el mateix moment es mantindrà només un carril de circulació en el tram entre els carrers de València i Mallorca.

Del 12 novembre al 22 de desembre es treballarà en l’execució d’una nova escomesa de Districlima al carrer Ramon Turró, 169. Durant aquests dies s’ocuparà un carril de serveis i mig carril de circulació de costat muntanya. La circulació es desviarà cap al costat mar tot ocupant el sentit Llobregat del carril bici, que s’anul·larà en aquest tram.

Districte de Gràcia

Es durà a terme la pavimentació del carrer Sicília entre els carrers Indústria i Còrsega la nit del 10 de novembre. Es tallarà completament el carrer a partir de les 8.00 hores i es desviarà la circulació per Còrsega – Roger de Flor – Indústria. També es veurà afectada la mobilitat dels carrers Endesa i Verdi, a l’alçada del seu encreuament el dia 11 de novembre.

Manteniment de les Rondes

Del 4 al 21 de novembre de 2018 s’han planificat treballs a diferents túnels de les rondes, que afectaran la mobilitat durant les nits del 12 al 15 de novembre.

Durant aquestes nits, el túnel del Poblenou – Vila Olímpica es tallarà en sentit Llobregat, desviant-lo per la sortida 24 i incorporant-lo per l’entrada 22. Les incorporacions 23 i 24 quedaran tallades. El mateix túnel però en sentit Besòs es tallarà les nits del 12 al 15 de novembre i tindrà bloquejades les incorporacions 22 i 23. El trànsit es desviarà per la sortida 22 i s’incorporarà per la 24.

D’altra banda, la sortida 20 en sentit Llobregat i la sortida 21 en sentit Besòs de la Ronda Litoral quedaran tallades la nit del 18 de novembre.

La mateixa nit també es tallarà el túnel de la incorporació 21 al tronc central de la Ronda Litoral en sentit Llobregat, desviant el trànsit per Montjuïc fins al passeig de la Zona Franca, així com la incorporació 7 en sentit Besòs i la sortida 11 en sentit Llobregat, que quedaran totalment inhabilitades.

Per últim, el túnels del Baró de Viver, Potosí i Bon Pastor patiran el tall del carril ràpid en tots dos sentits de circulació la nit de l’11 de novembre.

Donada la complexitat d’aquestes obres de neteja, les afectacions es podrien allargar fins la nit del 21 de novembre.

 

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió