Servei d'informació d'obres

Notícies

Afectacions a la mobilitat per obres la primera quinzena de febrer

06/02/2019 - 17:56h. - Ecologia Urbana -

Durant els propers dies i fins a mitjans de febrer, estan programades diverses obres de millora d’enllumenat, d'accessos a escoles i de reurbanitzacions de places, entre d'altres, que afectaran puntualment la mobilitat d’alguns carrers de Barcelona.

Districte de l’Eixample

Del 4 de febrer al 8 de març es duran a terme els treballs d’adequació i ampliació de les sortides de diverses escoles del districte, amb la seva corresponent afectació a la mobilitat. A l’Institut d’Educació Secundàroa Jaume Balmes, al xamfrà muntanya – Llobregat del carrer Consell de Cent amb Pau Claris, serà necessari reubicar-ne les places de Persones amb Mobilitat Reduïda. Al seu torn, s’afectarà el carril bus de Pau Claris i un carril de circulació de Consell de Cent.

Als entorns de l’Escola Fructuós Gelabert s’ocuparà el carril bus del carrer Indústria i s’afectarà l’estacionament de motos i el carril bici, que es desviarà a la calçada mitjançant cons. Alhora, al xamfrà mar – Llobregat dels carrers Provença i Cartagena, on s’hi troba l’escola Tabor, s’hi ocuparà el carril de serveis.

L’escola Joan Miró també veurà afectada la mobilitat del seu entorn, concretament respecte el carril bici del carrer Diputació que se situarà a la calçada mentre durin les obres.

Per últim, també es millorarà l’accés a l’Institut Ernest Lluch. Mentre que al carrer Vilamarí no s’afectarà el sentit muntanya del carril bici, el carril sentit mar es desviarà per la calçada amb cons.

D’altra banda, s’està treballant actualment i fins el 21 d’abril en la renovació de l’enllumenat de la gran via de les Corts Catalanes, entre el carrer d’Aribau i la Rambla de Catalunya. Del 4 al 17 de febrer es retirarà l’estacionament de motos i els aparcaments de bicicletes del bulevard muntanya entre Balmes i Rambla de Catalunya. No s’afectarà la calçada però el bulevard quedarà tallat. A la meitat de la terciana muntanya entre Balmes i Aribau, fins l’1 de març, s’ocuparà parcialment la calçada tot mantenint un carril de circulació en sentit Llobregat.

Districte de Gràcia

Per obres de reforma de l’enllumenat del barri de Gràcia, el 5 de febrer s’actuarà al pas de calçada del carrer Ramón y Cajal al costat Besòs del carrer Torrent de les Flors, quedant el carrer Bruniquer en atzucac des del carrer Escorial. Es desviarà la circulació per Encarnació – Torrent de les Flors.

El 6 de febrer s’intervindrà el pas de calçada del carrer Torrent de les Flors al costat muntanya del carrer Sant Lluís –que caldrà tallar–, quedant el carrer Torrent de les Flors en atzucac des del carrer Encarnació. La circulació es desviarà per Encarnació – Montmany – Sant Lluís i els fitons del carrer Encarnació al costat Llobregat del carrer Joan Blanques es retiraran. Coordinada amb l’actuació anterior, també es programen treballs d’obra civil el dia 6 de febrer per millorar la xarxa subterrània de Baixa Tensió d’Endesa.

En relació a la desconstrucció del Mercat de l’Abaceria, fins el 15 de febrer es treballarà al carrer Mare de Déu dels Desamparats, tot ampliant l’ocupació i mantenint un itinerari per als vianants. A més, fins el 22 de febrer es prohibeix la circulació al carrer Puigmartí entre les 10 i les 14 hores i entre les 16 i les 18 hores.

Districte de Nou Barris

Comencen els treballs d’urbanització de la Plaça Sóller que, en una primera fase, tindrà afectacions diverses a la mobilitat fins el 3 d’abril de 2020. De moment, s’ocuparà la plaça i el carrer Escultor Ordóñez, tallant la vorera mar desviant els vianants per la vorera muntanya. També s’ocuparà el carril de serveis per acopi de material i la instal·lació de les casetes però no s’afectarà l’estació de bicing existent entre els carrers Escultor Ordóñez i Deià.

Districte de les Corts

Sobre la pavimentació de l’avinguda Sarrià entre el carrer París i l’avinguda Diagonal, el primer tram afectat serà el comprès entre l’avinguda Josep Tarradellas i l’avinguda Diagonal. Es tracta d’una actuació entre el 4 i el 22 de febrer que afectarà les places d’estacionament a partir de les 15h del 22 de febrer.

Districte d’Horta – Guinardó

Pels treballs de pavimentació del carrer Frederic Rahola, entre els carrers Pedrell i Gallecs, el saneig, fresat i aglomerat es duran a terme el dia 7 de febrer de 9.30 a 16.30 hores, amb tall del carrer.

Districte de Sant Andreu

El 4 de febrer comencen les obres d’urbanització de la Plaça dels Drets dels Infants, que s’allargaran fins el 4 de juliol. Durant aquest període, es tallaran les voreres dels carrers Turó de la Trinitat i Foradada, desviant els vianants per la vorera contrària. La vorera mar del carrer Turó de la Trinitat es tallarà i, puntualment, es tallarà el carrer Foradada per la càrrega i descàrrega de material. Quan això passi, es desviarà la circulació pels carrers Ausona – Turó de la Trinitat.

Instal·lació de les estacions del nou bicing

El creuament del carrer Energia, a Sants-Montjuïc, s’afectarà el 8 de febrer a partir de les 10 hores, mantenint la circulació del carrer i retirant l’estacionament. El dia 9 de febrer es treballarà al creuament del carrer Alts Forns, es mantindrà el sentit Besòs i es desviarà el trànsit del sentit Llobregat pels carrers Urani -Foc.

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió