Servei d'informació d'obres

Notícies

Hostafrancs estrena la renovada plaça de Joan Pelegrí

29/09/2017 - 12:42h. - Districte Sants-Montjuïc -

Després de més de cinc mesos d'obres, Hostafrancs ha estrenat la renovada plaça de Joan Pelegrí aquesta setmana, coincidint amb la festa major del barri. La reforma, que ha costat prop d'un milió d'euros, ha servit per millorar l'accessiblitat i la qualitat d'aquests 3.384 metres quadrats d'espai públic, incorporant-hi noves zones d'estada amb ombra, jocs infantils, arbres i mobiliari urbà, a més d'una estructura metàl·lica que recorda l'antiga fàbrica que hi havia a la zona.

Amb la voluntat de recordar la història de l’indret i l’antiga fàbrica metal·lúrgica, a la banda dels carrers de Llobet i d’Ermengarda s’ha col·locat un esquelet metàl·lic de ferro corten que abraça l’espai per generar un límit visual. Alhora, sobre aquest esquelet hi ha plaques fotovoltaiques que nodriran d’energia elèctrica la seu del Districte de Sants-Montjuïc. L’enllumenat de la plaça també és ara més eficient, atès que els antics fanals han estat substituïts per leds.

La plaça de Joan Pelegrí és ara un espai d’estada amb ombres, una àrea reservada per als jocs dels infants de sis a dotze anys i diversos espais enjardinats. A més de plantar-hi arbres allà on el subsòl ho permet (sota la plaça hi ha un pàrquing), s’hi han col·locat jardineres amb plantes arbustives. També s’hi ha instal·lat la xarxa de reg necessària i s’ha adaptat la xarxa de drenatge que hi havia.

La Festa Major d’Hostafrancs omplirà immediatament la plaça d’activitats. Aquest dissabte al matí, nens i nenes d’entre tres i nou anys hi jugaran a bàsquet amb l’Escola de Bàsquet del BAM i, a la tarda, s’hi fan exhibicions de dansa clàssica i de hip-hop. Dissabte vinent, la plaça de Joan Pelegrí acollirà el tradicional ball de Rams i de Festa Major, amb la música de la  Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. L’altre, el 14 d’octubre a la tarda, els DesCentrats hi celebren una jornada de tabals i s’hi projectarà un mapping elaborat per nens i nenes del barri.

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió