Servei d'informació d'obres

Notícies

Inici de les obres de construcció del nou Poliesportiu del Turó de la Peira

18/01/2017 - 20:10h. - Districte Nou Barris -

El nou Poliesportiu del Turó de la Peira, al carrer de Sant Iscle, és d’un dels projectes emblemàtics del mandat pel Districte i l’Institut Barcelona Esports, que vol  donar resposta a una reivindicació histórica del barri, els veïns i veïnes del qual feia molts anys que demanava la remodelació completa de la piscina,  construïda el 1973 i ja obsoleta.

Ja han començat les obres per construir la piscina i la pista poliesportiva. La piscina antiga es va començar a enderrocar el passat mes de juliol i ara, un cop preparats els fonaments, s’està treballant per aixecar el nou equipament esportiu. El projecte comprenia també la demolició de la pista de futbol sala del CFS Montsant, una pista a l’aire lliure que també estava pendent de reformes des de fa temps.

Es preveu que les obres acabin a mitjans de 2018 ja que, a més de l’equipament, es remodelarà tot l’entorn; no només l’antiga pista de futbol sala del CFS Montsant sinó que també es reformaran els interiors d’illa. S’eliminaran les barreres arquitectòniques per guanyar en accessibilitat, tant al poliesportiu com a l’escola Calderón, i es crearan zones enjardinades entre el carrer de Sant Iscle i el passeig de Pi i Molist. En total, es renovarà per complet l’aspecte de  4.407 metres quadrats de superficie, amb un pressupost d’uns 10 milions d’euros.

Està previst que la piscina se situï a la planta baixa del nou edifici i el poliesportiu tindrà accés des del carrer de Sant Iscle. Una rampa exterior connectarà directament amb la pista superior, que estarà situada sobre la piscina i s’envoltarà d’una xarxa per on creixerà vegetació. Des d’aquest punt es podrà veure el jardí que envoltarà l’edifici. L’equipament serà utilitzat, a més, com a espai polivalent per fer-hi tot tipus d’esdeveniments.

o

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió