Servei d'informació d'obres

Notícies

La primera fase per cobrir la ronda de Dalt començarà a l'estiu

21/03/2017 - 18:26h. - Redacció -

El mes de juliol començaran les obres de la primera fase per cobrir la ronda de Dalt. En concret, es posaran en marxa els treballs per cobrir la zona compresa entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut de la Vall d’Hebron. En total, durant aquest mandat s’hi invertiran 15 milions d’euros.

La primera fase per cobrir la ronda de Dalt és la que té més consens per poder començar a treballar-hi a curt termini i respon a la petició de l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells de començar els treballs aquest mateix any. Les obres, amb una inversió de 15 milions d’euros, preveuen la cobertura urbanitzada en un sol tram de 180 metres entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut de la Vall d’Hebron, així com la urbanització dels laterals. L’objectiu de les actuacions és millorar la connectivitat entre els barris i reduir la contaminació acústica de la zona.

Un cop s’hagin retirat les palmeres i s’hagi adequat l’enllumenat, entre els mesos de juliol i setembre es construiran els fonaments i el mur que suportarà la cobertura. Aquests treballs comportaran reduir un carril de circulació per cada sentit de la via durant l’estiu. Del gener al setembre del 2018 es construiran dos murs laterals que serviran de suport per a la futura llosa de cobertura. La urbanització i la definició de l’espai del sostre es concretarà de manera participativa.

En una segona fase, en el proper mandat, es podrà continuar construint la cobertura d’aquest tram, fins a l’altura del carrer de Jericó, cosa que suposarà 320 metres coberts més.

Paral·lelament, el Govern municipal està enllestint els avantprojectes per analitzar les actuacions a la resta de trams. S’han previst cobertures a mitjà i llarg termini per dotar de continuïtat urbana els barris de les rondes, als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Els propers passos es debatran en la Comissió de Seguiment de la ronda de Dalt, l’òrgan participatiu que acorda els calendaris i les actuacions per a la via de manera dialogada amb tots el veïnat i els actors implicats.

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió