Servei d'informació d'obres

Notícies

La tercera fase de la remodelació del Bon Pastor conclou amb el lliurament de 167 habitatges

21/03/2017 - 16:48h. - Redacció -

El procés de remodelació de les Cases Barates del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, ha acabat la tercera fase, al llarg de la qual s’han construït tres edificis, amb 60, 61 i 46 habitatges, respectivament. Els pisos estan destinats als afectats urbanístics de la mateixa remodelació i se sumen als 342 habitatges lliurats durant la primera i la segona fase del procés.

La majoria dels pisos tenen tres habitacions, tot i que n’hi ha de quatre, de dues i, en un cas, d’una habitació. La construcció dels blocs ha seguit criteris de sostenibilitat i d’estalvi energètic i s’ha acompanyat d’una transformació de l’espai públic del barri, amb la creació de noves zones de vianants i l’ampliació de les ja existents. També s’hi han instal·lat àrees de jocs infantils i d’exercici per a la gent gran i s’han eliminat les xarxes àeries de cablejat, que ara queden soterrades. Les barreres arquitectòniques de la zona han desaparegut i s’hi han implantat sistemes més eficients de reg i d’il·luminació i un sistema de recollida pneumàtica de residus. En total, l’àmbit d’actuació de la tercera fase ha estat de 16.563 metres quadrats.

La quarta fase, en marxa

L’any 2006 es van lliurar 152 habitatges corresponents a la primera fase de la remodelació, i l’any 2010, els 190 de la segona fase. Després del lliurament dels 167 de la tercera fase, s’ha posat en marxa la quarta fase, amb la redacció dels projectes bàsics de construcció. Es preveu edificar cinc blocs de pisos, que sumaran al projecte 245 habitatges.

En total, per tant, al barri del Bon Pastor s’hauran construït 754 pisos quan s’acabi la remodelació, tots d’entre 60 i 90 metres quadrats, en edificis dotats de places d’aparcament soterrani.

Un pla de remodelació participatiu

El pla de remodelació del barri del Bon Pastor s’ha caracteritzat per la participació activa del veïnat de les Cases Barates. L’any 1998 es va constituir una comissió de seguiment d’afectats, que actua com interlocutora entre el veïnat afectat i l’Administració. També s’ha involucrat en totes les fases de la remodelació l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor.

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió