Servei d'informació d'obres

Notícies

Noves actuacions en l'espai públic

29/09/2017 - 14:03h. - Ecologia Urbana -

En les properes setmanes es realitzen diverses actuacions de pavimentació, arranjament de voreres i implantació de carrils bici, entre altres obres.

Pavimentacions

A Sant Martí, es realitzen treballs de millora de 4 punts diferents del bulevard de la Rambla Guipúscoa: 3 millores de drenatge en les cruïlles amb els carrers Fluvià, Treball i Puigcerdà, i la pavimentació del bulevard entre els carrers Puigcerdà i Cantàbria.

La programació de les obres és la següent:

  • Rambla Guipúscoa cruïlla amb carrer Fluvià entre els dies 23 d’octubre i 3 de novembre de 2017.
  • Rambla Guipúscoa cruïlla amb carrer Treball entre els dies 23 d’octubre i 3 de novembre de 2017.
  • Rambla Guipúscoa cruïlla amb carrer Puigcerdà entre els dies 23 i 31 d’octubre de 2017.
  • Rambla Guipúscoa zona central entre Puigcerdà i Cantàbria entre els dies 28 d’octubre i 3 de novembre de 2017.

A Sant Andreu, es realitzen els treballs d’urbanització del carrer Cardenal Tedeschini, entre Concepción Arenal i Pardo. L’actuació, programada entre el 16 d’octubre i el 20 de març de 2018, es realitzarà en dues fases, una per treballar en la vorera Llobregat (del 19 d’octubre al 19 de gener) i una altra per a la vorera Besòs (del 20 de gener al 20 de març).

També a Sant Andreu es realitzen els treballs de pavimentació de la vorera costat muntanya del carrer Santander, entre Fra Juníper Serra i Cànem. Es planifica l’actuació entre el 27 de setembre i l’11 d’octubre.

A Gràcia, es realitzen els treballs de repavimentació del carrer Verdi, entre Valldoreix i Albigesos (del 7 al 9 de novembre).

A Sants-Montjuïc, res realitzen els treballs de reurbanització del carrer Tinent Flomesta, entre els carrers de Sants i Antoni Capmany, unes obres que finalitzaran el 8 juny.

A Les Corts, continuen els treballs de pavimentació al camí ciclable entre Barcelona i Esplugues de Llobregat, amb afectacions a la B-23 i al ramal de la B-20:

  • Nits del 2 al 3 d’octubre i del 5 al 6 d’octubre, de 22.30 a 5.30 hores: Tall del ramal d’incorporació de l’avinguda Diagonal cap a la ronda de Dalt.
  • Dies 9 i 10 d’octubre de 8 a 18 hores: Afectacions puntuals al trànsit en el carril dret de l’avinguda Diagonal, abans del ramal d’accés a la ronda de Dalt.
  • Dies 11–13–14–16–17–18–19 i 20 d’octubre en horari de 10 a 16 hores: Ocupació del carril dret de l’avinguda Diagonal, abans del ramal d’accés a la ronda de Dalt.

Resta pendent de programar els treballs d’aglomerat i posterior desmuntatge dels elements de seguretat.

Arranjament de voreres a l’Eixample

El districte de l’Eixample té previst realitzar treballs d’arranjament d’algunes vorers que es troben en mal estat. La programació de les obres és la següent:

  • Carrer Nàpols, entre Consell de Cent i Gran Via (vorera costat Besòs). Del 2 d’octubre al 10 de novembre.
  • Carrer Provença, entre Aribau i Muntaner (vorera costat muntanya). Del 23 d’octubre al 10 de novembre.
  • Carrer Muntaner, entre París i Còrsega (vorera costat Llobregat). Del 2 al 20 d’octubre.

Carrils bici

A l’Eixample, es realitzen els treballs per a la implantació del carril bicicleta unidireccional al costat esquerre del sentit de la circulació als dos lateral de la Gran Via, entre Vilamarí i Aribau, i que es connectarà amb els carrils bici existents a Vilamarí, Calàbria, Comte d’Urgell i Muntaner. El termini de les obres és de 8 mesos, del 27 de setembre del 2017 al 15 de maig del 2018.

També continua la implantació d’un carril bicicleta als carrers Sardenya i Ramón Trias Fargas, que està previst finalitzar el 21 de desembre; i d’un altre al carrer Sant Antoni Maria Claret, entre Conca i Cartagena, que està previst finalitzar el 15 d’octubre.

Altres obres destacades

Continuen les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Jaume I de la L4, actualment en la fase 2. La fase 3 durarà del 9 d’octubre al 21 de maig, i suposarà l’ocupació del carrer Argenteria, des del final de la rampa cap a Via Laietana, mantenint l’accés a l’estació.

A l’Eixample, contnuen els treballs de rehabilitació de la claveguera del carrer Enric Granados, entre avinguda Diagonal i el carrer Còrsega, una actuació que finalitzarà el 10 de novembre.

També a l’Eixample, es realitzen les obres de construcció d’un dipòsit d’aigua freàtica, aprofitant la cambra soterrada de l’antic museu del clavegueram situada a la vorera Besòs del Passeig de Sant Joan entre l’avinguda Diagonal i el carrer València. Els treballs suposaran ocupar la vorera de passeig Sant Joan a l’entorn on es realitzen les obres.

L’actuació es realitza en 3 fases, tot i que només està programada la primera, del 2 d’octubre al 30 de març de 2018. 

També es realitzen les obres de reparació de la font ornamental Diana, ubicada a Gran Via de les Corts Catalanes amb Roger de Llúria.

Els treballs, que suposaran l’ocupació d’un carril de Gran Via, al costat mar de la font, s’iniciaran el 27 de setembre. El carril es recuperarà el 27 d’octubre, i l’obra finalitzarà el 24 de novembre.

A Sants-Montjuïc, continuen els treballs corresponents al tram 1 de la instal·lació de 3 infraestructures per encabir nous subministraments al polígon Batlló-Magòria pel costat Llobregat de la calçada del carrer Mossèn Amadeu Oller. Les obres del primer tram, entre els carrers Constitució i Bartomeu Pi, s’allargaran fins al 8 de novembre.

També a Sants-Montjuïc continuen els treballs per executar l’escomesa d’Ecoenergies per alimentar la futura seu de Tesla Motors al carrer de la Metal·lúrgia. Actualment s’estan executant les fases 2 i 3 de l’actuació, que finalitzaran a mitjans d’octubre.

A Ciutat Vella, continuen les obres de reubicació del pas de vianants al carrer Doctor Aiguader, entre els carrers Llauder i Pla de Palau, uns treballs que finalitzaran el 28 d’octubre.

A Sarrià-Sant Gervasi, es realitza la reposició semafòrica de la cruïlla del carrer Mandri amb els carrers Maó i Emancipació, una actuació prevista entre el 12 d’octubre i el 23 de novembre.

A Horta-Guinardó, es realitzen els treballs de reparació de la junta de compressió executada el passat estiu al costat mar de la rotonda del carrer Arenys sobre la ronda de Dalt. La reparació, que es farà mantenint sempre un carril de circulació, es programa per al 7 d’octubre.

A Sant Andreu, continuen els treballs de creuament de la xarxa RSU al passeig de Torras i Bages, entre el carrer Palomar i el passeig de Santa Coloma, obres incloses a l’actuació d’urbanització de les casernes de Sant Andreu i que finalitzaran el 23 d’octubre.

Tota la informació sobre aquestes i altres obres a la ciutat la trobareu al web del Servei d’Informació d’Obres.

 

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió