Hacia un modelo de contratación pública responsable

El tinent d’alcaldia de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, ha inaugurat aquest dimarts una jornada sobre els reptes de la contractació pública, celebrada a l’auditori de la seu de Barcelona Serveis Municipals (BSM).

L’objectiu de la jornada, que porta per títol “Els reptes de la contractació pública en el context de la crisi econòmica”, és elaborar una guia per introduir clàusules socials, ambientals i laborals en la contractació de l’Ajuntament. L’Ajuntament de Barcelona contracta prop de 1.000 milions d’euros l’any, i aquesta xifra augmenta fins a 2.000 milions si es té en compte tot el grup d’empreses de l’Ajuntament.

En la seva intervenció, Pisarello ha declarat que es vol abordar la internalització de processos amb “prudència i audàcia” per posar fi al que ha qualificat “d’ajuntament a l’ombra”. I ha afegit: “Tenim el deure de demostrar que hi ha alternatives davant un model econòmic que no ha funcionat per injust, insostenible i ineficaç.”

Arran de la jornada es posarà en marxa una taula social i institucional integrada per actors econòmics i socials de la ciutat que han d’elaborar, abans de l’estiu, el document amb les guies de contractació responsable.

Enlaces y materiales relacionados