II Feria de Consumo Responsable, Economía Social y Solidaria

Del 17 de desembre al 4 de gener la plaça de Catalunya acollirà la II Fira de Consum Responsable. Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i de Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

La mostra convida entitats i empreses d’economia social i solidària a exposar, vendre i divulgar els seus serveis i productes per fer partícips els ciutadans de practicar un consum responsable i de proximitat. Hi participen una seixantena d’entitats i projectes que ofereixen un ampli ventall d’oferta d’alimentació, roba, cultura i coneixement, comunicació, finances ètiques, salut i cura i d’altres. A la fira es trobaran projectes, entitats i empreses que fan i volen fer economia i transformació social, proposant un canvi del model sòcio-econòmic. Projectes que impulsen l’economia de proximitat, arrelada als barris, districtes i a la ciutat i al país, aquella que no es deslocalitza, que s’orienta a satisfer necessitats, aspiracions i fins i tot desitjos, de les persones i els territoris.

Enguany, la fira estarà ubicada a les dues corones exteriors de la plaça, de manera que les casetes guanyaran espai de visibilització i confort i, també,   s’ampliaran els recorreguts de visita. Estarà oberta en horari de 10 a 21 hores, excepte Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, que romandrà tancada.

 

A  més  de  propostes  per  a  un  consum  responsable,hi  haurà  un  seguit  d’activitats dinamitzadores amb l’economia social i solidària com a eix principal, organitzades al voltant de “La tribuna de les persones”, un escenari on tindran lloc espectacles de petit format, lectures, tallers i presentacions per a tots els públics, del 17 al 31 de desembre, en horari de 10 a 21 h.

II Fira de Consum  Responsable, Economia Social i Solidària