La economia solidaria se hace en el barrio, ¡comunitariamente!

La gerència de Biblioteques de Barcelona i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, organitzen durant el mes de maig el cicle de 6 xerrades “L’ economia solidària és fa al barri, comunitàriament!”.

Aquest cicle pretén explicar, a la ciutadania de 6 barris i 4 districtes, els 5 projectes de foment de l’economia solidària que ja es desenvolupen al seu territori. I fer-ho tot donant veu a les persones i les entitats protagonistes d’aquests projectes.

Aquest 5 projectes formen part del Pla de Xoc d'Economia Cooperativa, Social i Solidària, impulsat durant la tardor i el primer trimestre 2016 a cinc barris dels districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Martí. Aquestes actuacions reforcen dinàmiques sòcio-comunitàries que ja estan en marxa, amb l'objectiu de fomentar l'economia solidària en aquests territoris. Els projectes estan orientats a fomentar la participació i la implicació de les veïnes i els veïns, i a promocionar una xarxa integrada per entitats i persones, amb la finalitat d'intercanviar i avaluar experiències que puguin ser traslladables a barris dels mateixos quatre districtes i dels altres sis de la ciutat.

Dimarts 3 de maig, 19h

Experiències veïnals i pràctiques d’altres economies per aturar l’atur i la precarietat laboral. Hi participaran el Punt d'Informació i Orientació laboral de la Barceloneta i diversos projectes d'autoocupació col·lectiva de Barcelona. Amb fila zero d'entitats i projectes de l'Economia Social del Barri.

Dimarts 10 de maig, 19h

Desenvolupant  l'economia solidària en comunitat. A càrrec de Tere Cespedes i Albert Rojas (Alter9Barris  i Federació TransformaPorta).  Col·loqui amb persones i entitats de Nou Barris.

Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta

Dijous 12  de maig, 19h

Biblioteca Francesc Candel

L'economia solidària , instrument de canvi comunitari. A càrrec de l’ Impuls Cooperatiu de Sants i l’Engranatge de la Marina.  Col·loqui amb persones i entitats del Districte de Sants Montjuïc. 

Dimarts 17 de maig, 19h

 Impulsant l'economia solidària al Poble Sec. Reptes plantejats des del territori. A càrrec de de CooperaSec (Xavi Latorre) i Diàlegs (Ana Rico).  Amb la participació de Cúrcuma i el Banc del Temps.

Biblioteca Poble Sec

 Dijous 19 de maig, 19h

Construint la xarxa d'economia solidària de Nou Barris. A càrrec d’Elisenda Ferrer (Alter 9Barris i Federació Transforma Porta).  Col·loqui amb persones i entitats de Nou Barris.

Biblioteca Les Roquetes 

Dimarts 24 de maig, 19h

Eix Pere IV: com l’economia solidària transforma l’espai. A càrrec  Jordi Callejón Vieco i Gemma Canela  Nadal de la Taula Eix Pere IV.  Col·loqui amb persones i entitats del Poble Nou i del districte de Sant Martí.

Bib. Poblenou-Manuel Arranz


 

Enlaces y materiales relacionados